Най-скъпият джин в света

9
Добави коментар

Джинът е силна алкохолна напитка, която се получава от дестилацията на ферментирали зърнени храни и хвойна, която придава на джина особен вкус. Технологията на
производство позволява добавянето на редица други природни добавки. Джинът не е толкова популярен в приготовлението на коктейли, както например водката, но напоследък се забелязва триумфалното му завръщане на сцената на алкохолните напитки. Затова не е учувдащо, че най-скъпата бутилка джин в света е била произведена и представена пред широката публика през 2008 г.

Уникалната марка джин Bombay Sapphire на компанията Bombay Spirits Co.’s има богат вкус и аромат. Бадеми, кора от лимон, кориандър, а също така Кубеба (Piper cubeba), лакрица, кассия, (grains of paradise) и др. Не трябва да забравяме и хвойната.

Трябва да добавим, че Bombay Spirits обединиха своите сили с ювелирните къщи Baccarat и Garrard, а също така привлякоха към този екип и известния дизайнер Karim Rashid и на бял свят се появи още едно чудо, наречено Revelation.

Всички произведени бутилки Revelation са общо 5 на брой, на стойност 200 000 USD. Всяка бутилка е изработена ръчно от кристал, върхът на която завършва със скъпоценни камъни и един голям сапфир в центъра. Колекцията ще бъде представена в Garrard в Лондон.