Марио Божков: Боби Цанков изпълняваше мръсни поръчки на Клюна и Баретата!

9
Добави коментар
vaseto_77
vaseto_77

Марио Божков е един от охранителите на скандалния радиоводещ Боби Цанков, който днес усилно се изявява по медиите като новия Георги Стоев с разкази за връзките си с босовете от подземния свят.  Според Божков обаче това е абсолютна митология и лъжа…

Марио е завършил 2-ро училище в София. Занимава се с охранителна дейност от 1992 г.
В началото на 90-те Божков е много близък и работи с Александър Маринов, шеф по това време на БСП в София. Тогава за кмет на столицата от социалистите е издигнат Венцислав Йосифов, но той губи изборите и така пострадва и бизнесът на Марио.

Охранявал е Клюна, Митьо Очите, когато е в София, и др.
Известен е като Марио от Бояна.

Марио си признава, че се обажда във вестник “ШОУ”, за да каже, че Боби Цанков е лъжец. “Бил съм неотлъчно до Боби дълго време. Никога той не се е виждал с Косьо Самоковеца, нито с Митьо Очите. Никога не се е запознавал с Иван Тодоров – Доктора. На няколко пъти аз съм говорил с него, а той си е седял в колата. Синът на Милошевич – просто забравете! 20 души ми се обадиха на мен с възмущение, затова аз се обаждам на вас! Хората недоумяват как може Боби да говори такива измислици в тв шоуто “Горещо”. Специалният телефон с четири осмици! Няма такова нещо! Имал съм всичките му номера!”, разказва охранителят на скандалния радиоводещ Боби Цанков.

………………
– Колко време бяхте охрана на Боби Цанков?
– През 2003 г. съм бил непрекъснато с Боби Цанков – няма събота, няма неделя. Бях най-довереният му човек – вземал съм го сутрин рано и съм го връщал през нощта. Тогава Боби работеше в радио “Вива”. Антон Милтенов-Клюна притежаваше 1 час от ефира на радиото. Боби даваше на Милтенов 1000 лв. за този час, за да води. Боби Цанков изкарваше пари през това време, като обещаваше реклами.

Измисляше си една фалшива игра – “изпратете sms на еди кой си номер”. През този 1 час се обаждаха например 150 човека. Боби си харесва 10 от тях и им звъни след това. От името на Петър Петров от рекламния отдел на радио “Вива”. И им казва, че те са спечелили. Откъде сте, какъв сте? Разпитва ги умело… И човекът казва например: “Имам фабрика за обувки!” Боби веднага продължава: “Вие спечелихте прекрасна оферта! Рекламите са много скъпи! Ако подпишете договор с нас до края на деня, рекламата за една година на вашата фабрика ще струва вместо 9000 – само 4000 лв., по 8 излъчвания на ден!” И от 15 човека – 10 се връзват! И за 1-2 часа взема 10 по 4000 – 40 000 лв. После пуска някакви реклами, никой не може да проследи 24 часа радиото. Търсят Боби Цанков, а от радио “Вива” им казват, че той е външна продукция – да не го търсят в радиото, а лично!

Боби Цанков имаше навик да казва на някого например: “Всички билбордове са мои. Срещу “Японския”, срещу “Шератън”, на “Цариградско шосе” – виждаш ли ги? Всички мога да ти ги дам за един месец, ако ми дадеш 8000 лв. И хората кълват много! А Боби Цанков се движи в бронирана кола, не си вдига телефона, разпространява навсякъде, че работи за Клюна – обикновените хора се притесняват от такива неща!

След като Боби започна да работи за Клюна в радио “Вива”, назря войната между Клюна и Златко Баретата. А аз съм много добър приятел на Златко от дълги години. Най-парадоксалното беше това, че един от най-добрите приятели на Златко ходеше и при Клюна. Това бях аз. И Клюна го знаеше. Брат ми, Илиян Божков, пък беше много близък на Клюна. Аз всъщност не съм работил за Клюна, ами просто возех Боби.

– Коя беше вашата фирма?
– “Алфа барет секюрити”. Боби беше отхвърлен по това време, беше излъгал много хора, нямаше кой да го пази. Единственото ми условие беше – сутринта като го вземам, да ми даде парите и тогава тръгваме.

Изпуснеш ли го Боби Цанков – няма пари!

– Каква сума получавахте?
– 1000 лв. на ден.

– Какво значи това – че една година сте живели с него?
– Сутрин в 9 часа го вземам и през нощта в 3 часа го оставям. Събота и неделя го карам по хотели, където се криеше, страхуваше се да седи в тях.

Имаше един частен хотел “Одаджийски” към Симеоново, там често го карах…

– Имаше ли много гаджета по това време?
– Поне 5-6 месеца не е имал никакъв контакт с жени. А жените, които ходеха при него в хотелите, като ги връщах по домовете им, му се присмиваха, разочаровани бяха. Не е гей, но лъже, маже, жените разбират и му се подиграват!

– Говори се, че е бил гадже на Венета Райкова?
– Венета Райкова караше един “Голф” бордо и като я прихванехме някъде, той ми викаше: “Ето Венета Райкова, карай по нея!” Като я настигнем, свирнем… Това е! Ако това е гадже…

Той е голям лъжец! Беше хванал по едно време Недялко от “Биг брадър”, а той ми е личен приятел.
Лъгал го, че ще го направи телевизионна звезда, че ще инвестира в него. Недялко му се връзва и прави четвъртък-петък-събота и неделя жестоко посрещане в Ямбол – без пари и … до там!

– Знаете ли нещо за атентатите срещу него?
– По едно време – някъде 3-4 дни, Боби Цанков се скри на Клюна и спря да му плаща за ефира.

Тогава Клюна изпрати хора да сложат взрива на Боби.

Това беше първият атентат срещу Боби, но той беше само за сплашване. И Боби започна пак редовно да си плаща на Клюна.

Една нощ се разкарваме из центъра на София. А Боби е много стиснат. Колата ще изгасне, но той пари за бензин няма да даде. Тогава ни настигна Тони Майката, дясната ръка на Златко Баретата, с един голям “Хамър” беше. Спряхме двете коли и аз му казвам на Боби: “Ела да те запозная с много голям човек – това е дясната ръка на Златко”. Запознах ги.

А Боби започна после в колата: ”Виж какво, Маре, трябва да ме махнеш от Клюна, много го мразя, тормози ме! Можеш ли да ми направиш една среща със Златко?” Добре! Казах на Златко – той ми вика – доведи го! Една вечер се качихме горе в Драгалевци и ги запознах. Те поговориха 5 минути, но Златко не изяви желание той да работи за него. Още на другия ден Боби Цанков ме предаде на Клюна. Казал му: “Снощи Марето ме води при Златан!” Е, такъв е – Боби Цанков е истински мръсник!
Тогава Милтенов накара Боби Цанков да говори по радиото срещу Златко, срещу неговите хора – че са шушумиги, за всичко, което е видял горе, при него като бяхме. Златко ми се обади и вика: “Абе, братче, ти ми водиш да ме запознаваш с разни хора, а после по радиото тоя същият говори срещу мен! Тая свиня няма да го бъде да говори така срещу мен!”

10 дни след този разговор аз изоставих Боби, защото нямаше пари да ми плаща. Боби на 15 дни взимаше нова фирма за охрана – наемаше ги на 1-во число и обещаваше, че на 15-о ще им плати 15 бона, но не го правеше и отиваше при следващите… И така постоянно. Само при мен се задържа, защото аз всяка сутрин казвах: “Здрасти, парите носиш ли ги? Да? Хайде, качвай се!”

Та, когато аз го изоставих, вторият атентат му е от Златан. Но с цел да бъде убит, не само сплашен! Златан беше поръчал да бъде убит!

– Работил ли е Боби Цанков някога за Златко Баретата?
– След като Клюна влезе в затвора, Златан взе този час в радио “Вива” и Боби започна да работи за него и да говори пък срещу Клюна.

– Казвате, че не е познавал Косьо Самоковеца, Митьо Очите, Иван Тодоров-Доктора?
– Боби Цанков никога не се е виждал с Косьо Самоковеца, нито с Митьо Очите. Никога не се е запознавал с Иван Тодоров-Доктора. На няколко пъти аз съм говорил с него, а той си е седял в колата. Синът на Милошевич – просто забравете! 20 души ми се обадиха и затова аз се обадих на вас! Хората се възмущават как може да говори такива измислици. Специалният телефон с четири осмици! Няма такова нещо! Имал съм всичките му номера!

– Не го ли преследваха измамени?
– На два пъти съм му спасявал кожата. Единият път беше измамил човек на Таки с 50 000 лева и го чакаха пред телевизия СКАТ 30-40 големи момчета… А вторият случай – бяхме в една сладкарница “Тея” на хотел “Плиска”. Седим там с Боби Цанков и изведнъж влиза един човек, идва при него и виждам, че Боби много се уплаши.

Този човек му взе двата телефона. Боби вика: “Маре, трябва да ме изведеш оттук! Този е най-силният човек в София!” Викам: “Чакай, чакай!” Отивам при човека и му обяснявам: “Трябва да върнеш телефоните на Боби Цанков, защото той сега е с мен, аз съм неговата охрана и такъв е редът!” Обадих се на хората, с които работех, тръгнаха към нас, ставаше инцидент… Но човекът върна телефоните, извини се, вика: “Вече разбрах кой си, що си… Аз съм Веско Воденицата, собственик на ресторант “Воденицата” на Драгалевци и на “Лебеда” на Панчарево…” Разменихме си телефоните.

40-50 хиляди лева го беше излъгал Боби по схемата с рекламите и билбордовете!

Станахме приятели – запознах ги с Клюна. Ходили сме при него…
Много хора са ми предлагали да дам възможност да линчуват Боби, но аз не съм позволявал! Щом е с мен – не може!

– В момента какво иска да внуши Боби Цанков? Каква е целта му?
– Сега с медийните си изяви като това в „Горещо“ на Венета Райкова той разгласява, че Клюна му казал, че този, който е стрелял по него в Княжево, е бил Райко Кръвта. Играе защитник на Златко Баретата. Иска да внуши, че не е виновен Златко Баретата. Прави му услуга. Явно са станали приятели. Искат да манипулират хората.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА