Продадоха за рекордна сума картината на Volvo S60

21
Добави коментар
amahondra
amahondra

Картината на новото Volvo S60, нарисувана от слепия турски художник Есреф Армаган през есента, бе продадена на аукцион в eBay за рекордната сума от 3050 долара. Това е най-скъпо изтъргуваният с благотворителни цели чрез eBay предмет на изкуството.

Припомняме, преди близо два месеца незрящият творец „опипа“ силуета на автомобила и направи собствена интерпретация за това как изглежда. Сумата от 3050 долара ще бъде преведена в сметката на канадската благотворителна организация „Световен съюз на слепите“. Купувачът е дилър на Volvo в Квебек.

Наддаването започна на 7 декември със скромното предложение 20 долара. В него се включиха едва седемнадесет участници. 11 300 души са посетили сайта, за да следят аукциона. Самият процес на рисуването на картината бе предаден под формата на клип.

Междувременно Volvo разпространи първото видео клипче на модела S60 чрез социалната мрежа YouTube. За да гарантира, че това е първото автомобилно видео за годината в популярният сайт, Volvo пусна клипчето в мрежата само няколко секунди след 00:00 часа на 1 януари 2010 г. (Централно европейско време).

Дългоочакваният модел на Volvo ще направи публичният си дебют на автосалона в Женева през март, а производството му ще стартира в началото на лятото във фабриката в Гент, Белгия.

Speed-Press