Как да се облечем за интервю

8
Добави коментар
a.conev
a.conev

1. Костюм – Ако кандидатствате за административна или ръководна позиция е прието да се отиде на интервю с костюм. Това няма нищо общо с факта, че на вас не ви харесва да ходите с костюм. Ако нямате ще е добре да си купите поне 2 за да може да ги сменяте. При покупката трябва да съобразите цвят, плат и кройка. Избягвайте кафявото – то не е бизнес цвят. Ако ще си купвате за първи път си вземете тъмно син или тъмно сив костюм без раета с изчистена кройка. Така ще може дат го носите с почти всички видове ризи. Не забравяте да махнете марката по ръкавите и конците (ако е нов). Виждал съм хора, които си ги носят така. Това означава, че не сте наясно и крещи от клиометри, че това е първият ви костюм. Като цяло правилото е:”Ако костюмът е на рае, ризата е изчистена и обратното”.

[googmonify]0429120405:right:468:60[/googmonify]

 

 

 

2. Риза – Вземете си риза, която отговаря на номера ви, като се стремите да си подхожда с костюма. Ако не сте сигурни винаги може да ис вземете бяла. Много добра комбинация в тъмно син костюм с розова риза. 3. Вратовръзка – Вратовръзката трябва да е вързана правилно и да си подхожда с костюма и ризата. Ако не сте уверени винаги може да си вземете тъмно синя или черна.

4. Обувки – Черни лъснати официялни обувки, точка.

5. Колан – Задължително същият цвят като обувките.

6. Часовник – Колкото по-скъп и изчистен толкова по-добре. Напоследък правоъгълните излизат на мода.

7. Коса – Подстригана и прибрана.

8. Брада – По възможност без брада.

9. Пръстени – Ако не сте женени, моят съвет е не, за жените максимум по един на ръка.

10. Обеци – Мъже – не, жени малки и дискретни

11. Хигиена – Да, трябва да се къпете всеки ден поне веднъж!!

12. Парфюм – Не прекалявайте. Идята на парфюма е да накара присъстващите са се чувстват комфортно в присъствието ви, а не да ги задушите.

13. Химикал и тетрадка – Носете си хубав химикал и качествена тетрадка.