Как да купуваме и продаваме в Ebay ? Ето как.

7
Добави коментар
epiqe
epiqe

Как да купуваме и продаваме в Ebay ? Ето как.
2 Юни 2008 / 07:11  |  Автор: epiqe  | 

 | Категория:

Компютри и Интернет

,
Любопитно

Започвам от Ибей:имаме създаден вече акаунт,с който се логваме в сайта на Ибей.

Стъпките след това са следните:Sell-Sell an item-Customize your listing/тук избираме категорията на това,което ще продаваме,намирате я и маркирате,ще започнем например с дамска блуза,която се пада в Clothing,Shoes& Accessories/там ни излиза подкатегория,която ни приканва да покажем по-точно какъв е предмета,който ще продаваме/за коя група хора се отнася:за деца,за мъже,за жени,униформа за училище и т.н./ маркираме Дамски дрехи-Women’s Clothing, и продължаваме към подкатегория за вида дреха,която предлагаме /имаме голям избор:панталони,костюми,пуловери и т.н./ние маркираме на блуза/връхна дреха/Shirts,Tops/

Натискаме бутона за продължение/continue/.Сега вече сме на страницата, на която трябва да опишем предмета,който предлагаме възможно най-добре,за имаме повече купувачи за него.

От тук започва интересната част.

В началото виждате категорията,която избрахме вече.Тук може да добавите и друга категория,в която да Ви излиза предмета,който продавате/аз лично не го използвам,това е Ваше решение/.

Преминаваме на второто маркирано със жълто меню:Help buyers find your item with a great title

Тук е много важно какво заглавие/описание/ще дадете на предмета.

На Title пишем нещо,с което да привлечем вниманието на потенциалните купувачи ,да събудиме интерес у тях и да кликнат върху него.Това оставям на Вашето въображение/ако не сте сигурни,винаги може да ни потърсите за мнение или съвет/

Маркирате всичко онова,което според Вас отговаря

най-вярно на предмета,който предлагате /като размер,дължина на ръкав,цвят и т.н./Имате възможност за допълнително опций,за добаване или премахване,имате и помощник,ако не сте сигурни за нещо.Винаги са в дясно горе/на самото меню/Add or remove options- Get help/

Преминаваме на следващото меню,в което имаме възможност да добавиме снимки на предмета.

Bring your item to life with pictures.Натискате Add pictures и от там слагате снимките,които предварително сте направили на предмета.

Първата снимка е безплатна,всяка следваща е по 0.15 $.

След като поставите снимките,Ви съветвам /това е по желание/да маркирате Display a picture in search results to help buyers find your item/изберете хубава снимка/

На следващото меню Describe the item you’re selling имате възможност да се развихрите и да покажете качествата си на търговец.Опишете възможно най-подробно вашия предмет/цел на продажбата,имате възможност за смяна на размер на буквите,цвят и т.н,/Напишете всичко онова,което Вие бихте искали да знаете или Ви интересува,ако Вие сте купвач.Покажете им,че ако не го вземат ,загубата ще е тяхна

Тук имате доста възможности за привличане на вниманието .

Listing Designer е по Ваш избор.Оформя се като рамка на стоката Ви.Както се вижда е 0.10$ ,и ис заслужава напълно парите.Имате Preview,на което може да видите как ще изглежда и да го оправите,ако не Ви харесва.

Visitor counter е програма,която Ви отброява и казва колко посетители имате до момента.

Друга интересна част от продаването е начина,по който искате да продадете стоката

Choose how you’d like to sell your item.

Опцията е една първоначално Online Auction

С наддаване,което означава следното:слагате минимална цена на която можете да си позволите да продадете предмета,и чакате търга.Този,които даде най-висока цена,той е победител и получава предмета.Има вероятност и да не се продаде от първия път,не се отчайвайте.Има време докато си изградите репутация ,искам само да кажа,че непродадено нещо в Ибей НЯМА./собствен опит/Имала съм случай,когато нещо не се е продавало на няколко търга ,а после се продава на цена,каквато и не съм си помисляла.

Тук разбира се има и други начини за продаване,но те са достъпни само,когато Вие направите 10 покупки или продажби.Тогава имате възможности за избор за продаване/Online Auction,Fixed Price ,Store Inventory/. И различните възможности от своя страна дават други допълнителни опций за продаване.Но това е друга тема,сега сме в началото,за това и не се спирам подробно на тях.Ако някой е достигнал този момент,и има интерес ,моля.

В същото меню на опцията Quantity/количество/пишете колко бройки имате за продажба.

Duration /време на търга/тук избирате колко дни искате стоката да се продава.,съответно 3-5-7 и 10 дни.От 3 до 7 дни е безплатно,за 10 дни се плаща.

На следващото меню Give buyers more ways to reach you/ Дайте повече възможности на купувачите за връзка с вас.Имате възможност за e-mail , Skype chat/Skype Voice.Маркирайте,което Вие предпочитате,но задължително трябва да има.

На меню Decide how you’d like to be paid /Решете как да Ви бъде платено/

Имате различни възможности,като начини на получаване на пари.

Избирате ПейПал,банков трансфер,плащане с чек и други.Ако Вие имате и други предложения за получаване на суми,може да го напишете.

За плащането чрез ПейПал и другите,ще се спра по-подробно след статията за Ибей.

Сега преминаваме на Give buyers shipping details /дайте на купувача подробности за доставката/

Тук можете да предложите доста варианти.Проверете в сайта на БГ пощи,много добре е показано за всяка една пратка в зависимост от това колко тежи и до каде е ,колко ще ви струва.Доста продавачи,печелят от това,като завишават цената на доставката.Дайте различни цени за Сащ и ЕС.

Аз лично изпращам нещата си чрез БГ поща.Не ми се е налагало или по-скоро купувача не е имал специлани предпочитания за друга поща от типа на USPS,FedEx и т.н.Тук ще Ви посоча цените,които аз съм плащала до ЕС и Сащ. За предмет с тегло 809 грама до САщ струва 24.00 лева и 3.00 лева за приоритетна доставка/с предимство/общо 27.00 лева.За предмет с тегло 185 грама до ЕС струва 3.90 лева и 3.00 лева за приоритетна общо 6.90 лева.Имайте в предвид,че пратката е с тегло от 0 до 500 грама една цена и друга цена за от 500 до 1000 грама.Няма значение дали пратката Ви е 50 грама или 450 грама,цената е една

ВСички неща ги слагам в плик,опаковани добре и задължително слагам картичка,като им благодаря за покупката и вниманието.ТОВА е жест на добра воля от моя страна,но ефекта е поразителен,Ето Ви една моя тайна

 

Дадох ви реални цени за пощенски услуги,Вие преценявайте колко ще искате.

Аз лично маркирам Expedited Flat Rate Shipping Service

И последното Item Location/местонахождение на предмета/

Пишете от къде ще изпратите предмета.

BULGARIA,град и код

След като сме направили попълнили всичко даваме продължение и стигаме до следващата страница,

Тук имате още повече възможности за предлагане на продукта ви.Ако Трябва да сме честни,не я изполвам и никога не съм се спирала за подробно разглеждане.

Проверявам само как изглежда страницата ми.

На най-долния ред Review your fees са дължимите такси от мен към Ибей.Когато всичко е наред натискам бутона List your item,което означава,че пускам продукта да се продава.

Не се безпокойте,ако го потърсите и не го намерите веднага,изисква малко време за оглед от страна на Ибей ,докато го пуснат.Отнема от 10 мин до 24 часа,ако след това пак не го виждате,отивайте за помощ.

Искам да добавя само,че имате възможност да го редактирате и оправяте само до момента в които получите залог.След това не можете да правите никакви ревизий по него.

Ако има нещо,което съм пропуснала,моля да казвате.

Приемам всяко едно мнение или коментар.Успех на всички.

http://narmag.info/

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ

1

2

3

Следваща страница