Фабрика за сексуални мечти

7
Добави коментар

Месец юни. Градусите се покачват паралелно с плътските желания. Не мога да отрека, че летният сезон “впрегна” мислите ми в тропически сценарии за възрастни. Със сигурност не съм единствена, а останалите три годишни сезона също предразполагат човешкото съзнание към еротични мечти и фантазии. Без съмнение обаче най-сексуалният орган, мозъкът, работи на пълни обороти през топлите месеци. Психолози твърдят, че еротичните фантазии са предпоставка за добър секс. Дали са скрити в главата ни като неизказано желание или са реално осъществени, няма значение. Важното в случая е, че имаме нужда от тях, за да изпитаме пълно удоволствие.

Розови сънища
Рано сутрин е, събуждате се, а в главата ви все още се върти снощният сън, лишен от благоприличие. По цялото ви тяло пробягва онази сладострастна тръпка, която инстинктивно ви кара да потърсите ласките на любимия човек. Проучване на френски изследователи сочи, че 70% от жените и 80% от мъжете имат еротични сънища. Според теориите на Фройд една от ролите на съня е компенсаторна – да разкрива подсъзнателните желания и стремежи. В страната на мръсните сънища няма правила. Нерядко може да сънувате, че правите секс със съсед/ка, с мъжа/жената на приятел/ка, с колега и дори с човек, когото ненавиждте. Сценариите, обстановката и продължителността на еротичния сън винаги са различни. За разлика от реалността в съня задръжките изчезват и вие се изправяте срещу инстинктите и фантазиите си. Посредством сънищата човек по-лесно може да изрази сексуалните си нужди и желания и да разбие всички онези табута, които съзнанието е наложило.
Еротичните сънища помагат да се преборим със стреса и да освободим натрупаното през деня напрежение. Независимо от това кой и какво ви е говорил, със сигурност еротичните сънища не са нещо, от което трябва да се срамувате.

Еротични фантазии
Кой друг, ако не сексът, е в главите ни през голяма част от времето?!
При повечето хора още в детството се появяват първите еротични или сексуални фантазии, изпълняващи разнообразни функции и предизвикващи широк спектър от реакции. Някои фантазии са приятни и радостни, докато други предизвикват безпокойство, недоумение и дори шокират. Проучвания показват, че мъжките и женските сексуални фантазии се различават. Мъжките сексуални фантазии в повечето случаи биват по-къси, акцентиращи върху изображения. При жените фантазиите имат склонност да бъдат по-продължителни и детайлни. Мъжките фантазии могат да бъдат породени от даден визуален момент, докато при жените са необходими поредица от моменти, за да бъде събудена фантазия. Смята се също, че мъжките фантазии могат да бъдат приети изцяло като физически, тясно свързани със сексуалния акт, а женските разбира се, комбинация между физически и емоционални моменти.

Съдържание на някои от най-често срещаните сексуални фантазии:

Експериментиране
Една от най-популярните фантазии се състои в това, че си представяме такова нещо, което никога не сме правили в реалния живот. Съдържание на тази фантазия могат да бъдат съвършено нови за даден човек обстоятелства: например, да се окажете звезди в порно филм, да правите секс на обществено място или да играете ролята на проститутка. В някои случаи сладостта идва от забранения плод, а в други преобладава желанието да се пробва нещо уникално. Затова тези фантазии често се използват, за да се преодолее скуката по време на секс.

Подчинение
Ядрото на всички фантазии за подчинение е силата. Тя може да се изразява в умението да се командва, принудата или съблазънта да въвлечеш някой в сексуално отношение. Да видим себе си в ролята на монарх или робовладелец. Използването на нефизическа сила да принудим някой да прави секс с нас може да се осъществи чрез ролята на надзирател, директор на училище, шеф. Ако във фантазията фигурира физическа сила, то тя се отнася към рубриката изнасилвания и садомазохизъм. Силата, необходима за съблазън на другите, може да бъде вписана в сценария на почти всяка фантазия. Противоположният вариант на тази фантазия е идеята за подчинение, т.е. да се окажем в ролята на подчинени, слаби, съблазнени. Ключовият момент в нея – невъзможността да окажем съпротива заради страх, сляпо подчинение, икономически трудности или желание да защитим друг човек.

Смяна на партньора
Една от най-разпространените фантазии. Състои се в това, че си въобразяваме секс с друг партньор. Понякога въображението може да използва бивш партньор, някой желан партньор: съсед, роднина, приятел, преподавател, продавач или някой въображаем идеал. На някои хора им става неловко, когато по време на секс с половинката си, фантазират за друг партньор. Чувството на вина се появява, когато човек гледа на такава фантазия като на признак за изневяра. Една от разновидностите на тази фантазия, можем да наречем „секс със знаменитост“. Тук въображаемия партньор се избира от масата знаменитости: кино и телезвезди, спортисти, музиканти, художници, писатели, известни политици.

Групов секс
Още един чест тип фантазия, близък до смяна на партньора. Фантазиите на тази тема варират от щателно разработване на оргия с приятели до сюжети за древни римляни или холивудски компании. На другият край на този диапазон – фантазията, в която мъжът си въобразява, че прави секс с две жени, а жената – с двама мъже. Някои от тези фантазии носят бисексуален характер, докато други са строго хетеросексуални.

Наблюдение
Същността на някои фантазии се състои в това, че човек си представя себе си като наблюдател на сексуалната близост между други. Той фиксира всички детайли и подробности и това повишава нивото на неговата възбуда. Някои силно се възбуждат от фантазии, свързани със сцени, в които те са само наблюдатели. В най-чистия си вид, тази фантазия не предполага участие на самия наблюдател, но той може и да бъде участник в половия акт или да е невидим за участниците. Във вариациите на тази тема, наблюдателят достига силна сексуална възбуда, след което се присъединява към секса.

Изнасилване
В цялото разнообразие от сексуални фантазии, вероятно, най-превратно се възприемат фантазиите на тема насилие. Някои хора си мислят, че жените, фантазиращи на тази тема, действително жадуват да се сблъкат с изнасилване, т.е. че тази фантазия изразява нереализирано желание. Подобна интерпретация е съвсем лишена от основание.

Идеалната среща
Тази фантазия рязко се отличава от фантазията за насилие. Сценариите на такива срещи, обикновено се основават на случайни запознанства в почти идеални условия – тиха градина, безлюден морски бряг, тропически рай – и там мигновено възниква романтично влечение, прерастващо в сексуално преживяване. В тези фантазии сексът е изключително чист. Освободен от скрити мотиви. В него няма борби. Мъжът не „взима“, а жената не „дава“… Никой не се старае да докаже нещо или да получи нещо. В този случай сексът е най-чистото нещо на света.

Садомазохизъм
Редица сексуални фантазии се характеризират с това, че източник на тяхната възбуда са или сцени на причиняване на болка и страдание, т.е. садизъм, или самото усещане на тези емоции – мазохизъм. При сексуалните фантазии на садомазо тематика, човек си въобразява, че него го бият, връзват, заковават с окови, разчекват, дразнят, нараняват с други мъчения или че той сам извършва това над някой друг. В тази фантазия, винаги се рисува физическата сила и болката.

А вие за какво си фантазирате?…