Дизайнерски идеи за дома

8
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Без значение колко голяма е жилищната площ, добрият дизайн може да се въплъти във всички размери и форми.

 

Отправната точка, от която трябва да се започне е разчистването: всички ненужни и неизползвани вещи трябва да се изхвърлят. Така освободеното пространство, дава по-ясна представа за това, как да се подходи към помещението.

Вторият момент е правилен избор на мебели, не претрупващи помещението и даващи възможности за съхраняване на много вещи.

 

1. Премахнете всички ограничения

Мебелите без странични облегалки дават ширина на погледа, създават усещане за простор на помещението, без да създават граници.

Основните мебели са съсредоточени върху килима, който се явява като един остров. Разполагайки мебелите в средата на стаята, те стават достъпни от всеки ъгъл на помещението. Това дава възможност на очите да се движат из стаята и да не се чувстват ограничени .

Двете малки масички за кафе, са много практични за малки помещения, винаги могат да бъдат преместени, така че да освободят допълнително пространство.

Огледалото зад дивана, разположено между двете завеси, имитира прозорец, създавайки усещане за пространство.

 

2. Стените

Преди да започнете декорация на стените, първо направете план за това какъв ще бъде пода в помещението.

Давайки им малко цвят и текстура, стените могат да придадат по-широко усещане в тясната стая.

3. Малки етажерки

Направи си сам

Малките етажерки и рафтчета не претрупват помещението, а му дават пространство и визуално удължават стените.

4. Lounge навсякъде

Едно малко столче поставено до стената създава спокойно местенце за релакс, без да се натрапва. Повторения декоративен елемент или цвят на стената/или в съседната стая/ е свързващия елемент между отделните мебелите. Цветовия акцент може да е поставен, като дамаска върху стола или върху малки декоративни възглавнички нахвърлени върху стола. Големите мебели в тази стая (дивана и столът) са подбрани заради техният вид – класически линии и основен, неутрален цвят, който ви дава усещане за спокойствие

 

5. Отоман

Ако наистина няма място за мебели може да използвате отомани, идеални са за сядани и съхраняване на вещи.