Озеленяване и поливни системи

10
Добави коментар
cecovili
cecovili

Снимки паркове на градини от Нова Зеландия.

За Нова Зеландия се твърди, че хората живеят по  най природосъобразен начин на живот. И това наистина е така, защото  освен в един два града не може да видите бетонни сгради. Строителството е ниско и основно от дърво, а сградите са вписани в невероятно красивата природа. Този екологичен подход личи и в озеленяването на паркове и градини. Там всеки двор, парк или улица са озеленени по красив и естествен начин, освен това се води и сериозна поддръжка на зелените площи.

Климатът е много по мек от нашия и хората живеят на двора или сред природата, поради което в Нова Зеландия се обръща изключително внимание на ландшафт дизайна. Така освен естествените парковете в пейзажен стил, може да срещнете градини във всякакви стилове на озеленяване. Топлото време позволява използването на тропически видове, което  придава допълнителен екзотичен привкус на тамошния ландшафтен дизайн.

Вижте още снимки за озеленяване и ландшафт дизайн от различни страни по света:

вертикални градини, градини от Франция, градини от Италия, градини от Португалия, градини от Чехия, градини от Япония, градини от Канада, градини от Испания, градини от Англия, градини от Китай, градини от Париж, градини от двореца Шеноносо, градини от  селца от Южна франция

Върни се на начална страница.

източник на снимките на паркове и градини:

Gadrdenvisit.com

http://www.wellington.govt.nz/services/gardens/

http://www.gardenadventures.net/

http://www.heritagepark.co.nz/

Main Gardens. Wellington Botanical Gardens. New Zealand Photos.

http://www.mapleglen.co.nz/

http://www.pbase.com/mapleglen/summer

http://capital.osd.wednet.edu/