Грижа за косата на 40 години

7
Добави коментар
Wert
Wert

Избягвайте стайлинг инструментите!
На 40 години може да откриете, че сешоари, преси за изправяне и други подобни уреди могат да направят косата ви изключително чуплива и суха.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Възможно е да намелее растежа на нови косми в предната част на скалпа , което е и наказанието за използване на уредите за красота върху косата ви.
 

Добрата новина е че това е възвратим процес – казва Джон Романо дерматолог. Просто ограничете стайлинг инструментите за коса , който работят на високи градуси само за специални поводи или за няколко дни в седмицата. Ако използвате сешоар всеки ден, преминаванете към по- ниски градуси .

 

Взимайте витамини! Нормално да има големи хормонални колебания за времето 6 до 10 години преди менопаузата.
През това време косата може да стане фина и тънка. За да се противодейства на подобни промени, е необходим ежедневен витаминен режим. Започнете с добавяне на мултивитамини и витамин В които могат да подобрят целостта на космените фоликули и да направят косите ви по малко склонни към изсушаване и чупливост . В допълнение – омега-3 мастни киселини – има ги в сьомгата и риба тон, стимулиращи растежа на косата.
 

 

 

 
 
 
Косопад
Всеки косъм на косата обикновено нараства около инч на всеки два месеца в продължение на четири години, след което пада и се заменя с нов. Но в женската схема за плешивост, която се отразява при 40% от жените, косата започва да изтънява в горната част на скалпа, а понякога и по цялата глава.Проблемът често е наследствен, но влияние може да окаже и хормонален дисбаланс .
Вземете мерки още в началото на процеса , като използвате качествени продукти , подобряващи състоянието на косата и скалпа ви.
Протеините също оказват положително влияние върху косата ви – подържат елстичността и якоста на косъма.
Има ги в максимални количества в храни като тофу, яйца и месо без мазнини.
 

 

 
Красиви жени на 40 годишна възраст
 
Никол Кидман- 41 години

 

Сара Джесика Паркър

 

  

TRIUMPH“SOHO“ нов бански,размер 42/44 (75Б)

 Цветът е меланж, сиво, лилаво и бяло. Горницата е с банел.

 

Нов с етикет бански SPEEDO размер – 42

 

 

T