Kaballa’s Weblog | номерология,вибрации на числа и букви,магията на парите

42
Добави коментар

( написах тази статия, провокирана от глупостите, публикувани в интернет пространството за това, кой архангел бил по-велик, особено в частта за зодиакалните знаци)
Архангел Михаил – най-силният от цялото войнство. Неговото име в превод е „този, който е като Бог” или „богоподобен”. За него може да се пише много, а и е мой любимец. Той ще ни избави от страховете, от неувереността. Няма да позволи никой да се намеси в енергийното ви поле. Той не е от най-доброжелателните. При него има хъс, страст, величие и кръв. Винаги ще покаже пътя ни и мисията ни в живота.
Архангел Ариел или е Божият лъв и е защитник на планетата Земя,лечител на животните. Той ще ни помогне да получите връзка с Вселената и природата, както и да видим чудните владетели на един свят, който не познаваме – феите и елфите. Пази ни от саморазрушение и грешки, които да доведат до катаклизми.
Архангел Рафаил – един от най- добрите и всеопрощаващи, тъй като той е Лечителят и името му в превод е „Господ изцелява”. Ще ни защити,когато сме болни- душевно и физически. Ще изцели и животните. Покровител е на целителите. С него чувствате една всеопрощаваща и любяща енергия.
„Господ е моята сила” – това е Гавраил. Той е олицетворението на Меркурий- Вестоносецът и е „Вторият Михаил”. Изпратен е да изтълкува виденията на Даниил. Носи вестите, общуването и правилното приемане на информацията. За това, нека ни помага за правилното мислене и разбиране на цвета и Вселенските закони.
Архангел Уриил – „Бог е Светлина” и е архангелът на гръмотевиците. Той ни дава просветление и донася разбирането за Кабала на хората. Уриил е известен и с това, че е дал алхимичните знания и е един от най-мъдрите сред останалите архангели, така че, ако имаме желание за духовно израстване, за езотерика, то трябва да се обърнем, именно към него.
Архангел Азраил – „Този, на когото Господ помага”. Той покровителства религията и умиращите и заради това е наричан „ангелът на смъртта”. Явява се до главите на тези, които напускат физическото си тяло. Азраил носи успокоение на хората, които очакват своя край.
Архангел Метатрон е „ангелско присъствие” и се среща в апокрифната литература и Книгите на Енох. Най-младият от всички архангели и единствен, който се е появявал в човешки образ като пророк. Ще го потърсим,когато се нуждаем от помощ за децата си.
Архангел Сандалфон – братът-близнак на Метатрон. Прмахва страховете ни с музикалните тонове. Господар на земните енергии, докато брат му е на небесните. С него изчезва душевният ти комфорт.
Архангел Чамуил – „този,който вижда Бог”. Някъде го пишат и Хамуел. Той ни носи любовта, онази, която заслужаваме, новите приятели и помага при намирането на изгубени вещи. Винаги ще ни е от помощ, когато търсим разбираме в личните отношения.
„Милосърдието Божие” е Иеремил и той ще ни вдъхновява да се развиваме в духовен план. когато търсим неговата помощ, ние ще получим възможност да научим Божествената мъдрост. Когато не чувстваме достатъчно сили да продължим напред, Иеремил е този, който ще ни даде тласък да не се отказваме.
Архангел Задкиил. „Божията справеливост” е в неговите ръце. Той ще премахне гнева ни. Ще ни научи да сме всеопрощаващи и да не таим гняв в сърцето си. Така ще получим свободата си, чрез прошката и пречистването.
Името на архангел Ханиил е „Божия благодат” и за това той ни носи добротата и светлината около нас и в душата. Дарява ни със спокойствие и нирвана. С него ще чувстваме медитативното спокойствие и тишина.
„Божият другар” е Рагуил. Това е архангелът на правосъдието. Защитава тези, които са били наранени несправедливо. Когато е с нас, той ще въведе справедливостта и няма да позволи да бъде продължена манипулацията. Винаги ще намерим утеха под неговото крило, когато сме сразени.
Иофиил е „Божията красота”, така че, ще ни накара да видим света през неговите очи – пъстър и хармоничен. Покровител е на хората на изкуството. Той ще ни пречисти от „грозните” помисли и ще ни научи да създаваме красотата около себе си.
„Божията тайна” е Разиил и покровителства езотеричните тайни. Той ще ни разкрие истинската същност на думите, събрани в старите мистични текстове, за да достигнем едно друго ниво на самосъзнание.

ДАНИЕЛА ТОДОРОВА – КАБАЛА ®

Like this:

Like Зареждане…