Как да спасим лицето си от цигарите!!

3
Добави коментар
Wert
Wert

Постоянното вдишване на цигарен дим води до ранно образуване на бръчки около очите и устните, тъмни кръгове и торбички под очите. Ето защо пушещите жени трябва да се грижат по-активно и комплексно за кожата си. Козметиката им трябва да изпълнява много функции наведнъж и да се противопоставя на негативните ефекти върху кожата и през деня и през нощта.
Лекарите предупреждават: две години на редовно пушене е достатъчно за развитието на така наречената тютюнова трансформация – неблагоприятни промени в тъканите и органите. Трансформацията е най-очевидна върху лицето: поради липсата на влага кожата става тънка, придобива болезнено безжизнен оттенък и губи естествената си еластичност поради намалената кръвна циркулация.

 

 

 

1. Насищане на кожата с кислород
Организмът на човек, пушещ най-малко 5 цигари на ден изпитва кислороден глад , влияещ отрицателно върху обмена навещества на кожата. За решение на този проблем идва кислородосъдържащата козметика.
За насищане с O2 не само повърхностно, но и в дълбоките слоеве на кожата, се употребяват специални трансдермални продукти.

 

Bliss

Triple Oxygen Instant Energizing Eye Mask 4packets
Енергизираща кислородосъдържаща маска за околоочния контур
Съдържа екстракт от краставица и витамин С
Видимо намалява тънките линии и бръчки

our price: US$ 62.00 (Nett.)

 

 

 

 

2.Овлажняване и възстановяване еластичността на кожата
Тютюна допринася за образуването на свободни радикали, които насърчават разрушаване на тъканите и ускорява процеса на стареене. Ако нивото на свободните радикали в тялото е в границите на нормалното не съществува заплаха за здравето. Ако те са в изобилие, започва унищожаването на колаген и еластин в кожата. При пушачите количеството им е пет пъти повевче от непушачите. Ситуацията ще спаси козметика със съдържание на колаген.
Също така, количеството на бръчки и тяхната дълбочина ще бъде съществено намалено с кремове , съдържащи Coenzyme Q10 и витамини А, С и Д. Витамините встъпват в химическа реакция със свободните радикали и ги неутрализират. Q10 предотвратява образуването на свободни радикали, но съдържанието му в организма започва да намалява след 30 години. За това след 30 години определено няма да се справим без този чудотворен ензим.
 
Clinique
Continuous Rescue Antioxidant Moisturizer ( Combination Oily to Oily Skin ) 50ml/1.7oz
Дневн, овлажняващ крем за защита на кожата от вредните слънчеви лъчи и свободните радикали
За комбинирана към мазна кожа
 

our price: US$ 49.00 (Nett.)

 

 

 

3. Петна по кожата
Никотина забавя метаболизма, което в значителна степен вреди на цвета на лицето и води до увеличена пигментация. На пушещите дами се препоръчва два пъти седмично да правят избелващи маски (за пример, glycolic, млечна, лимонена киселина, с екстракти от краставици, магданоз, пшенични ембриони ).

 

 

Cellex-C – Formulations Advanced-C – Cleanser
Cellex-C
Formulations Advanced-C Skin Toning Mask 30ml/1oz
Маска за лице на премахване на мъртвите клетки, омекотяване на кожата,
леко просветляване на тена.
Съдържа L-ascorbic киселина, цинк и растителни екстракти.
За всеки тип кожа.
Използване:
1 чаена лъжичка от маската смесете със 1 чаена лъжичка от Вetaplex Complexion
до получаване на каша, нанасете на лицето и изчакайте 15 минути, след което премахнете със
влажен памук.

rec. retail: US$ 61.00

 
В допълнение, тютюна съдържа много токсини, които тялото не успява да изчисти. Това е причина за тъмни кръгове и торбички под очите. Студени компреси или ледени кубчета градински или зелен чай ще намалят подпухналостта.
 

 

Lancome
MICROLIFT EYE R.A.R.E.™ Superior Lifting Eye Cream –
лифтинг за очния контур

Против бръчки и за изглаждане.
След 40 годишна възраст, тежестта на гравитацията видимо се проявява в зоната около очите.
Днес, вдъхновени от последните вертикални технологии в хирургията, Lancome изработиха един уникален продукт, с изключителна лифтинг сила, успяващ да се пребори с времето и да намали последиците на отрицателните за кожата фактори.
Технологията – Rйnergie Microlift R.A.R.E.™ съдържа пробив олигопептиди, показващи двоен синтез на протеинови връзки за повторно свързване на колаген.
Кожата се подмладява и избистря. Деликатната зона около очите възвръща натуралната си еластичност. Тъмните кръгове и подпухналостта изчезват.

 

 

Guerlain
Orchidee Imperiale Exceptional Complete Care Eye & Lip Cream 15ml/0.5oz
Уникална формула с орхидея за грижа за очите и устните
Стяга, повдига и намалява бръчките
Редуцира подпухналостта и тънките линии

rec. retail: US$ 180.00

 

 

 

4. Червена мрежа по лицето
Никотина стеснява кръвоносните съдове, като по този начин те стават по-нестабилни, нарушава се микроциркулацията на кръвта и е възможна появата на купероза ( червена мрежа по лицето). С цел да се избегне възникването на подобно усложнение необходимо укрепване стените на капилярите. За тази цел се ползва специална козметика , обикновенно включваща екстрактите от боровинки или зелен чай.
Козметологичната грижа може само да преустанови по-нататъшното развитие на проблема. Но да премахнат вече налични „звездички“ кремовете не могат.
Тук ще ви помогнат само апаратните методи.
Козметологични клиники предлагат огромен спектър от процедури за борба с куперозата. Това са електрокоагулацията, склеротерапията, лазерът и озонотерапията.
 

 
5. Предотвратяване рак на кожата
Кожата на пушачите е със значително намалени защитни свойства, затова и тя трудно се бори със вредните слънчеви лъчи. Изход – козметични продукти с UV-филтър. При нормална кожа, окислителните процеси, които водят до стареене, започват 15-20 минути след престой на слънце. При пушачите цифрата се намалява наполовина. Затова пушачите трябва да използват слънцезащитен фактор SPF – не по-малко от 25. Да, и декоративна козметика трябва да съдържа изащитен UV филтър.

Extra Smooth Sun Protection Cream SPF 36 PA+++ 50ml/1.9oz

Защитен крем за лице с фактор SPF 36 PA+++
Водоустойчив крем , дерматологично тестван за намаляване на бръчките и сухотата на кожата.
Цена: US$ 33.00
 

 

 

 

6. За да помогне на кожата по време на сън
И, разбира се, не забравяйте за специален нощен крем. Той трябва да съдържа витамин F – основната съставка на клетките. Този крем ще подпомогне възстановяването на защитните функции на кожата през нощта, докато тя не е изложена на вредното въздействие на никотина.