Метаболитна терапия — лечение с аминокиселини

46
Добави коментар
bezlekarstva_p
bezlekarstva_p

Bezlekarstva:

Д-р Кьосев, твърдите че използването на лечение с аминокиселини е революция в медицината. С какво е уникален този метод?

Д-р Кьосев: За повече от 25 000 болни от Детска церебрална парализа, инсулти и черепно-мозъчни травми, епилепсия, множествена склероза, болест на Паркинсон – това е шанс да получат ново качество на живот. Нима това не е революция?!

От 70-те години на миналия век се набелязва значителен прогрес в клиничната неврология, в молекулярната невробиология и в диагностичните технологии. Въпреки това числото на заболяванията, за които е разработено ефективно патогенетично лечение не е голям. За по-голямата част от неврологичните заболявания все още не са създадени патогенетични концепции на молекулярно ниво и затова лечението на тези заболявания има симптоматичен характер. Сега, благодарение на лечението с аминокиселини, нещата се променят и то пред очите ни!

Bezlekarstva: Да опростим нещата и да започнем от това какво са аминокиселини?

Д-р Кьосев: Аминокиселините са основните градивни елементи на невротрансмитерите и на гените в клетъчното ядро. Невротрансмитери — веществата, които осъществяват предаването на информацията вътре в мозъка и между мозъка и останалите отдели на Нервната система. Аминокиселините осъществяват най-важните взаимодействия в мозъчния метаболизъм и са отговорни за възникването или отсъствието на нормалните функции и за появата на патологични неврологични и психични прояви.

Bezlekarstva: От кога се прилага метаболитната терапия? Това не е известен метод – поне не в България – нали така?

Д-р Кьосев: Приложението на природни метаболити — аминокиселини и липиди, за лечение на неврологични заболявания има давност вече около 30 години. В България наистина все още не е толкова познат, но се прилага много успешно в различни научни центрове в света: “Примавера Медика” — Москва, “Брейн-Био Център” в Принстън, “Аткинс Център” в Ню Йорк и др. За това време бяха открити много нови свойства на аминокиселините и липидите. Този метод е вече широко известен и успешно се прилага в Русия, САЩ, Англия, Чехия, Гърция, бивша Югославия.

Bezlekarstva: Обяснете  — с какво се отличава този метод на лечение от всички останали?

Детайлните анализи на този биологичен лечебен метод, извършен от руски, английски, американски специалисти и в Мюнхенския институт по неврофизиология през 1996 година с използването на уникална медицинска техника и съвременни експериментални технологии, доведе до заключението, че под въздействието на природните метаболити като аминокиселинни композиции се изменя не само структурата и функцията на “боледуващите” неврони, но се изграждат и нови синаптични /междуневронни/ връзки, с което се доказва възможността за включване в дейност на т.нар. резервни неврони.

Знаете ли какво означава това?

Детската церебрална парализа и задръжката в психо-речевото развитие вече могат да бъдат успешно лекувани.

Проблемът невроза засяга всички: бизнесмени, артисти, политици, военни, а може би в най-голяма степен социално неустроените хора.

В резултат се появява срив, чувство на неудовлетвореност, раздразнителност, неспособност за успешна работа, лош сън и апетит, понижаване на потентността. Как ви звучи възможността неврозата със всички нейни признаци повече да не ни безпокои и животът отново да стане комфортен…

Ефективно се повлиява такова тежко хронично заболяване на нервната система, като множествената склероза — прогресиращо заболяване, което води до тежка инвалидност. При лечението с аминокиселинни композиции се постига стабилизация на състоянието в 82 % от случаите и намаляване на неврологичната симптоматика.

Лечението на “зависими” състояния върви по две направления — избавяне от физическа и от психическа зависимост.

Bezlekarstva: Изкушаващо е да Ви попитаме – все пак, метаболитната терапия няма ли някакви нежелани странични ефекти?

Д-р Кьосев: Препаратите, с които се лекуват болни са абсолютно безопасни нямат странични ефекти и усложнения и имат терапевтично /лечебно/ действие. Лечението е амбулаторно — това означава, че пациентът приема препарати, продължавайки да учи или работи. По време на лечението и след проведения курс няма влошаване на състоянието, нито връщане към предишното.

Bezlekarstva: При какви заболявания прилагате метаболитна терапия?

Д-р Кьосев: Заболявания, които успешно се лекуват с аминокиселинната терапия са:

• Паркинсонизъм

• Множествена склероза

• Слединсултни състояния /парези, говорни нарушения, личностови промени/

• Черепно-мозъчни и гръбначно-мозъчни травми и следтравменни състояния

• Радикулити

• Детска церабрална парализа

• Забавено нервно-психическо развитие при деца

• Периферни и Централни парези

• Епилепсия

• Мигрена

• Мозъчно-съдова болест /атеросклероза и хипертонична енцефалопатия/

А също така и при функционални неврологични и психологични проблеми като:

• Психични разстройства в напреднала и старческа възраст

• Вегетативно-съдови дисфункции

• Главоболие

• Психосоматични болести

Bezlekarstva: Къде в България се използва в момента лечението с аминокиселини?

Д-р Кьосев: В комплекс „АЛФАМЕДИКА” в гр.София и в медицински център ”Интермед”-гр.Пловдив. Ползваме като know-how разработения под ръководство Научно-консултативния медицински център “Примавера медика” Москва метод за приложение на метаболитни препарати при неврологични и хирургични заболявания /известен още като „метод на проф. А. П. Хохлов”/.

Приложението на метода на проф. А. П. Хохлов в комплекс „АЛФАМЕДИКА” се осъществява в непрекъснат обмен на информация с Научно-консултативния медицински център “Примавера медика” в Москва.

Bezlekarstva: Къде може да намерим повече информация за лечението с аминокиселини?

Д-р Кьосев: Допълнителна актуална информация в по-голям обем на руски и английски език за възможностите и ефектите на метаболитните препарати по метода на проф. А. П. Хохлов можете да намерите на web адреса на Научно-консултативния медицински център “Примавера медика” — Москва: www.primavera.ru

Ако споделяте идеите тук – гласувайте със „Свежо“ бутона или сe присъединете към Bezlekarstva във Facebook!