Ежедневна грижа за кожата на лицето

3
Добави коментар
somebody
somebody

   Eжедневната грижа за лицето е инвестиция за добре изглеждаща жена. Дори най-перфектната естествена красота губи сиянието си, ако не се полагат ежедневни грижи за кожата на лицето и тялото. Истинско почистване може да се постигне обаче само ако се познава точно типа кожа, която включва както типа й — нормална, мазна, суха или комбинирана, така и състоянието – чувствителна, хипоксична , т. е. понася ли спокойно агресивното влияние на заобикалящата я външна среда и прилаганите върху й козметични продукти. Затова всяка млада дама трябва да познава своя тип кожа.

Замърсяването на кожата става както от външни, така и от вътрешни фактори. За да се предпазите от тези фактори, за да можете да възвърнете блясъка и чистотата на лицето си, за да имате по-нежна и гладка кожа, за да усетите комфорта от ежедневното почистване на лицето, следвайте стъпките по долу и резултатите няма да закъснеят. 

Ежедневното почистване на лицето е изключително важно. Прахта и потта се наслояват върху кожата като тънък пласт, който трябва да бъде отстранен с подходящ продукт. Може да използвате различни гелове за измиване подходящи за вашата кожа.

Повечето от кожните проблеми – включително акнето и разширените пори, са последица от непочистена /късното прибиране от дискотека и заспиването с грим/ или неправилно почиствана кожа.

Чрез обикновено измиване могат да се отстранят само водоразтворимите замърсявания – например солите, но не и гримът, който съдържа мазнини. Ако не почистите както трябва миглите си, те ще станат чупливи. Идеални за целта са двуфазовите продукти Тяхната съдържаща мазнина смеска е обогатена допълнително с хидратираща хиалуронова киселина. Така нежната кожа около очите ви ще бъде не само почистена, но и освежена.

Използвайте пилинг продукти, за да премахнете мъртвите клетки от повърхността на кожата и по този начин тя ще диша и ще се обогатява с кислород. Нанесете върху цялото лице (без околоочния контур), шията и деколтето. Изчакайте 5-7мин, после масажирайте с цялата дължина на пръстите или с кръгови движения на целите пръсти, с леки поглаждащи движения, след което отстранете с топла вода. Използвайте продукта 2 пъти в седмицата.

След като сте почистили кожата перфектно нанесете ежедневната си грижа, според типа кожа. 

 Специфична грижа през седмицата са маските. Почистващите маски подобряват състоянието на кожата за рекордно кратко време, като отстраняват нечистотиите по кожата. Мазните кожи се нуждаят от този вид маски два пъти седмично, докато при сухите една маска седмично е напълно достатъчна. При комбинирана кожа нанесете само в Т-зоната (чело, нос и брада).

Следвайки тези основни стъпки, вие полагате правилна грижа за своята кожа. Резултатът е налице, перфекно почистана кожа, хидратирана и подхранена дерма, избистрен и равномерен тен.

Автор: Hobyto.com