Ефектно огледало с бамбуков дизайн

23
Добави коментар
lucynda
lucynda

Ефектно огледало с бамбуков дизайн

25.01.2010 г.

Ако искате да освежите интериора си бързо и евтино, най-добрият начин да направите това е да обърнете внимание на детайлите. Понякога дори най-малката промяна в акцентите може да създаде голям ефект за дизайна. Ето един проект, който може да Ви бъде полезен в тази посока – с негова помощ можете да декорирате огледалата в дома си така, че да го превърнете в истински акцент в декорацията. Вижте повече подробности за проекта:

Ако не разполагате с подходящо огледало, можете да си купите такова по поръчка. За проекта ще са Ви необходими още шаблон (можете да го намерите по-долу или да свалите друг избран от Вас дизайн) и цветна самозалепваща се хартия (можете да използвате и обикновена декоративна хартия, заедно с подходящо лепило).

Как да го направите:

1. Свалете дизайна и го оразмерете спрямо огледалото. Пуснете го на принтер и го изрежете върху хартията, за да направите шаблон. Срежете от самозалепващата се хартия няколко ленти – ширината на лентите ще получите  като измерите ширината на дизайна в най-широката му част и добавите няколко сантиметра за разстояние от ръба на огледалото.

2. С помощта на шаблона изрежете с макетно ножче елементите на декорацията от самозалепващата се хартия – предварително измерете колко елемента ще са Ви необходими за всяка от четирите страни на огледалото (2 х 2).

Не забравяйте, че от двете страни дизайнът е огледален, така че ще трябва да обърнете шаблона наобратно. Ако желаете, можете да изрежете няколко отделни елемента, които впоследствие да подредите по свой дизайн в единия край на огледалото.

3. Когато сте готови, отлепете хартиения гръб на дизайна и го залепете внимателно на избраното място върху огледалото.

Забележка: Ако желаете дизайнът да е по-стабилен и отчетлив, можете вместо с хартия да направите декорацията с боя. За целта свалете схемата и изрежете чрез нея шаблон от плексиглас – с негова помощ оформете декорацията, като го поставите на желаното място и оформите дизайна с боя за стъкло в кафяво или зелено.

Източник: MarthaStewart.com
Посещения: 3488