Митове и факти за афилиейт маркетинга

5
Добави коментар
borilbogoev
borilbogoev

В интернет пространството се разпространяват най-различни истории, информации, съвети. Някои от тях са верни, други са чиста глупост, а доста от тях са си откровени лъжи. Всички сме чели за интернет милионери, които твърдят, че работят по 2 часа на седмица, като основната им работа се състояла да проверяват постъпленията по банковата си сметка, като през другото време играят голф, пътуват или се возят с ферарита. Срещат се също и мнения, че пазарът е много претъпкан и е изключително трудно да се постигне успех. Не вярвайте на всичко, което четете!

В настоящата статия давам кратък “пътеводител” за митовете и фактите, свързани с афилиейт маркетинга.

МИТ: Правенето на афилиейт бизнес е лесно.

ФАКТ: Афилиейт бизнесът е “лесен” само в сравнение със ситуацията, когато трябва да стартирате “нормален”, офлайн бизнес. Там са необходими много по-големи инвестиции и много по-сложна организация, за да се започне. Също така афилиейт бизнесът е “по-лесен” от това да имаш онлайн магазин, защото не се грижиш за доставки и комуникации с клиенти, не се притесняваш за оплаквания и проблеми с продуктите. Въпреки всичко това, афилиейт бизнесът изисква от вас ежедневна работа и отдаденост. Имате доста дейности за вършене – актаулизиране и оптимизиране на сайтове, управление на кампании, писане на текстове, администрация, та дори и – проверяване на приходите и управление на финансите. Така, че не разчитайте, че ще лежите в шезлонга с коктейл в ръка, а банковата ви сметка ще се пълни автоматично.

МИТ: С афилиейт маркетинг се забогатява бързо.

ФАКТ: Изграждането на успешен афилиейт бизнес не става за една нощ. Да развивате и поддържате добър сайт с добро съдържание изисква време. Също така време отнема и да докарате посетители на този сайт. Разбира се, можете да имате много добри доходи от афилиейт маркетинг, но не очаквайте това “забогатяване” да стане от днес за утре.

МИТ: Има твърде висока конкуренция в областта на афилиейт маркетинга.

ФАКТ: Да има много афилиейт маркетьори, но потенциалът за успех никога не е бил толкова голям, както сега. Вижте тези факти:

Броят на интернет потребителите, т.е. потенциалните клиенти, расте ден след ден и не се очертава този растеж да спре.
Онлайн продажбите нарастват постоянно, делът на електронната търговия се увеличава през последните години и такава е и тенденцията за бъдещето.
Все повече хора имат достъп до бърз интернет, което прави онлайн пазаруването все по-лесно.
Интернет е най-големият пазар на света, тук имате достъп до – буквално – милиарди потенциални клиенти.

Така че сега е моментът, в който да влезете в афилиейт бизнеса, стига да смятате, че ви е по сърце.

Както казах и в началото на тази статия, не вярвайте на всичко, което четете, дори на този материал. Опитайте нещата сами. Направете стъпка в желаната посока. И си правете изводи от собствения си опит.