Круизи от Пасау до делтата на Дунав

1
Добави коментар
loriena
loriena

Плаването ще е шестнайсетдневно, а началото му ще бъде от германския град Пасау. Дружество „Дунав турс“ в амбицията си да отговори на засилената конкуренция започва да предлага пътувания до делтата на Дунав, съобщиха от там, цитирани от „Дневник“.

Традиционно пътуванията на туристите с корабите на русенското дружество продължават между седмица до десет дни и се съсредоточават в Горен Дунав, като някои от маршрутите включват и България. Идеята на компанията сега е да покаже на своите клиенти силния контраст между градовете от горния участък на реката и тези от долен Дунав – там където хора и природа живеят в пълна хармония.

Делтата е едно от най-екзотичните места, с огромно разнобразие на флора и фауна. Специално за българските туристи корабособственикът предоставя най-луксозната си каюта. Вилково е малко градче, което хората не напразно наричат “ Украинската Венеция“. Уникалността му идва от това, че старата част на града е разположена на малки островчета. В града се прави едно от най-добрите вина на Украйна, а дегустацията му е част от туристическите атракции. Разходка до нулевия километър, там където водите на голямата европейска река се вливат в Черно море, е друго интересно преживяване при такова пътуване.

„Дунав турс“ е собственик на пет луксозни плавателни съда, които предлагат туристически разходки по вътрешните водни пътища на Европа. Те работят в конкуренцията на стотици чужди кораби, пуснати на вода със същата цел.