Телефонни измамници отмъкнаха 20 000 лв. от възрастна жена

1
Добави коментар
GaN
GaN

Телефонни измамници откраднаха 20 000 лева от 83-годишна жена от Шумен. Сигнал за станалото е бил подаден около 22.00 часа на 30 януари. Пред полицаите жената обяснила, че на стационарния й телефон и се обадил непознат мъж, който казал, че е полицай. Обяснил, че внучката й е задържана, тъй като е блъснала момче. След това разговорът бил продължен от плачеща жена, която старицата оприличила на внучката си.

Възрастната жена попитала къде е съпругът на внучката й, измамниците й отговорили, че и той е задържан, а за да бъдат освободени, трябва се плати определена сума пари, попитали също с колко средства разполага тя в момента. Старицата обяснила, че в дома си има 20 000 лева. Мнимият полицейски служител й заявил, че при него влиза прокурорът и за да се уреди въпросът с освобождаването на близките й, трябва да предаде сумата на младо момче, което е син на „прокурора“.

Разпоредил също да не затваря телефона, за да поддържат връзка и й обяснил, че момчето ще дойде до входа на жилищния блок на бул. „Мадара“ в Шумен, в който жената живее.

Малко след това тя дала въпросните 20 000 лв. на момчето, което се представило с името Никола. След като влязла в апартамента си, измамената жена се обадила на своя близка и установила, че е била излъгана. По случая работи РУ на МВР-Шумен.

Други новини от Шумен