За или против ГМО?

3
Добави коментар
roccobarocco
roccobarocco

Категорично против ГМО03/02/2010

Взеха ни за балъци. Такива били изискванията на Европата. Да, ама не! Както Унгария отказа така и ний може да откажем. Колко обаче взеха тези които искат да го прокарат и го гласуваха закона? С колко ги подкупиха корпорациите? Сага пък Бойко Борисов нова тъпотия- дайте да гласуваме закона за пред ЕС ама няма да го спазваме. Що за демагогия и ща за идиоти ни водят за носа?

0
+
0

!
» отговор

03/02/2010

Всичко що е ГМО, е напарфюмирано лай-но.

0
+
0

!
» отговор

Твърдо03/02/2010

Против ГМО!

0
+
0

!
» отговор

NO2ID03/02/2010

категорично против

0
+
0

!
» отговор

Защо????03/02/2010

За 5 часа само 4 коментара. Това означава че на никой не му пука за модифицираните храни и организми. 100-тина демонстрираха и само в една телевизия го оповестиха. Ние вървим бавно но сигурно към мутация. Тотална мутация не само физическа , но морална и умствена. Всичко що опира до пари вече е в ход. Пълна разруха До кога ще оцелеем???

0
+
0

!
» отговор

Против03/02/2010

Трябва да се има в предвид, че от там връщане няма!Ако сега позволим това е равностойно да обречем децата си.

0
+
0

!
» отговор

M03/02/2010

Против ГМО!

0
+
0

!
» отговор

VipShok04/02/2010

То е ясно че против! Само не мога да разбера, каква точно е целта на такова запитване? Вместо да ни гледате сеира, като медия направете нещо, и дайте гласност на протестите и най-вече датите когато ще се провеждат!

0
+
0

!
» отговор

Ели Илиева04/02/2010

Абе хора, няма нормален човек, които да не е против ГМО, ама какво от това, ако щеме да се простнеме пред парламента. . . те ще го приемат, защото едни хора са взели напред пари от Монсанто и сега трябва да ги оправдаят, за съжаление тези хора са фактори в БГ правителството и парламента!!

0
+
0

!
» отговор

До Ели04/02/2010

Ако всички мислят като теб нищо не можем да направим. Вече ни е дошло до гуша, задушаваме се от наложини безумия и има гражданско общество, което не иска да се цапа с политика, но за живота и здравето на децата си ще воюва. Тези които са взели парите са много и на най-високите етажи из коридорите на властта. Но този път няма да им мине номера ако не сме безразлични. Сега ни залъгват, че това са закони само за лабораторни изследвания, но защо тогава им е 30 км защитна зона? Събуди се българино! Отново ни лъжат но този път няма да им позволим !!!

0
+
0

!
» отговор

Незнайка04/02/2010

Не може парламентът да гласува закони, за които всички твърдят, че няма да бъдат спазвани. Това е нонсенс. Тогава няма да плащам и данъци – по същата схема. И. . . не случайно повечето държави в ЕС не искат на територията си ГМО!!! Аз също не искам!!!!

0
+
0

!
» отговор

ГНМ-ан04/02/2010

Твърдо НЕ и линч за продажниците!!!

0
+
0

!
» отговор

Pitt04/02/2010

Харесвам Б. Борисов, но ако не вземе твърда позиция срещ ГМО, никога вече няма да гласувам за него. Мога само да си представя какви лобита имат тези и какви пари се раздават на продажните политици. Ето ви един факт. В ресторант в централната сграда на Монсанто или „МОН СЕЙТАН“ както ги наричат в САЩ се опитаха да въведат ГМ храни, но скоро разбраха че собствените им служители не ядат л. . . . та които произвеждат. Сега ресторанта работи с ОРГАНИЧНИ продукти, сигурно за разнообразие. . . Защо отказват да сложат етикети на продукцията си? Никой нормален човек не би ял кретенийте им. Ягода с ензим от жаба – не замръзва, изглежда супер, но ако изядете завесите си в банята, сигурно имат по добър вкус, може да са и по-полезни за здравето ви. . . Ако трябва вън от ЕС, но да запазим България чиста!

0
+
0

!
» отговор

Petlu04/02/2010

Tvardo protiv. GMO 6te ubie i malko ostanalite, ot ikonomi4eska gledna to4ka, estestveni predimstva na Bulgaria, a imenno: vazmojnostta da proizvejda i prodava eko produkti, 4iato cena na mejdunarodnite pazari na hranitelni stoki raste i izprevarva v pati cenata na GMO produktite. Tarsia podkrepa za mnenieto mi!

0
+
0

!
» отговор

ПРОТИВ, въпреки04/02/2010

че ГМО се влагат в много от продуктите, които и сега са на пазара.

0
+
0

!
» отговор

непримирим04/02/2010

Твърдо ПРОТИВ ГМО, ПРОТИВ ФИРМИТЕ-създатели и разпространители на тази чума за човечеството. ПРОТИВ българските управляващи-съглашатели и предатели, които винаги казват „да“ на господарите си, решавайки против интересите на народа ни, доколкото все още го има

0
+
0

!
» отговор

тъжен04/02/2010

Категорично против ГМО

0
+
0

!
» отговор

Д.Д04/02/2010

Против

0
+
0

!
» отговор

Гецов04/02/2010

твърдо против!

0
+
0

!
» отговор

Тур04/02/2010

ГМО – първо в Народното събрание да почнат да ги хранят с ГМО и тогава ще мислим за гражданите

0
+
0

!
» отговор

човека който се смее05/02/2010

Човечеството не е дорасло за ГМО. Гонейки печалби някои компании се втурнаха да внедряват тези организни правейки се на господ. Еволюцията и Природата не прощават подобни експерименти и ще ни го върнат тъпкано в бъдеще. Политиците ни неямат право да превръщат територията на РБ в опитно поле на разни печалбари които утре може да се окажат на подсъдимата скамейка за престъпления с/у човечеството а ние като техни съучасници. Още много време ще мине докато науката се произнесе до колко и кога може да се извършват генни модификации, но това че са успели да крастосат царевица с полярна мечка все още нищо не значи и следва да се експериментира още дълго време. На този етап ТВЪРДО НЕ на ГМО.

0
+
0

!
» отговор

гном Мутант05/02/2010

Къде трябва да натисна за да се отчете гласът ми „НЕ“ в анкетата? Или няма такава. Грешно ли съм разбрал?

0
+
0

!
» отговор

Роки05/02/2010

Категорично против тези боклуци!!!

0
+
0

!
» отговор

05/02/2010

ЗА ГМО !

0
+
0

!
» отговор

05/02/2010

От ГЕРБ ще предложат парламентът да гласува забрана за отглеждането на всякакви генно модифицирани организми (ГМО) на територията на Българи за следващите 5 години. Защо ? Какво ще се промени след 5 години? Политиците които сега са на власт. И защо не се мисли дълновидно десетилетия напред а само петилетка? Всичко отново се замаскирва и защото се видя, че НПО , хората, ще се вдигнат този път сериозно на бунт- дайте да замажем положението с 5 години- така и вълкът сит и агнето цяло а след 5 години я камилата я камиларя. Докато българските политици не мислят с главите си и докато решават на парче ще сме най-окаяната държава .

0
+
0

!
» отговор

VipShok05/02/2010

Само се чудят как да излъжат хората! Много им е сложно да кажат в България няма да има ГМО. Взели са пари, и ще трябва да ги връщат. . . . Това е временна забрана, която не гарантира нищо за в бъдеще! Мисля, че това решение не удовлетворява българския народ! Ние искаме пълна забрана на ГМО в страната чрез закон, а не посредством мораториум!Това според мен е начин да се прекратят дискусиите на тази тема и тя да бъде изместена. . . . Явно гражданското мнение не е в синхрон с това на управляващите. . . . Кажете ми кое правителство ще тръгне срещу народа си?Името на Евдокия Манева, ще остане с черни букви в българската история, като човека унищожил българското земеделие и природа! Запомнете това име! Това ви чака, мръсни, крадливи, продаждни врагове на майка България! http://www. vbox7. com/play:e4e9ab6c

0
+
0

!
» отговор

против ГМО05/02/2010

„В закона се позволява и отглеждането на ГМО в тютюн, лоза, памук, маслодайна роза, пшеница и всички зеленчукови и овощни култури. “ – ДНЕС ПРИЕХА ТОЗИ ЗАКОН, КОЙТО УЗАКОНЯВА ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ГМО В БЪЛГАРИЯ, ЗАБРАНЯВАТ САМО ОПИТИТЕ ЗА ГМО. ИЗЛЪГАХА БЪЛГАРИТЕ ОТНОВО.

0
+
0

!
» отговор

Veshter07/02/2010

Категорично против!

0
+
0

!
» отговор

afera.bg07/02/2010

„В самия ЕС останаха само три страни, които да отглеждат ГМО в промишлени количества. Откак е приета директивата, от ГМО се отказаха Франция, Австрия, Унгария и Германия. Имат това право – използват го. Въпрос на национални интереси. А миналата пролет един плах опит на Европейската комисия да притисне Австрия и Унгария се натъкна на дружния отпор на 23 от 27-те страни членки. И затова Манева пак послъгва, когато казва “всички в Европа”. Няма такова нещо. Три не е всички. А и нали си представяте какво ще ни правят гърците – които са едни от водачите на “бунта” против ГМО – когато научат, че ние развъждаме мутанти? Ще ни съдят десетилетия наред. Обещанието на управляващите, че ще приемем закона, пък ще му наложим 5-годишен мораториум, не решава проблема. Мораториумът после може да падне. Бойко Борисов не е прав, когато се опитва да замаже нещата с реплики като: “Абе, ние да приемем закона заради директивата, а после няма да развъждаме ГМО. ” Не става така. Става като в Унгария: закон

0
+
0

!
» отговор

07/02/2010

Става като в Унгария: закон, който е хармонизиран с директивата, но забранява ГМО на територията на страната. А зад тези политически валсове прозира грозната физиономия на финикийските знаци. Зловещата американска фирма “Монсанто”, произвеждаща 90 на сто от всички ГМО семена по света, го е закъсала. Не стига че непрекъснато я съдят потърпевши, но и световното обществено мнение се обръща против нейните продукти.

0
+
0

!
» отговор

08/02/2010

za GMO

0
+
0

!
» отговор

наблюдател08/02/2010

Преди всичко съм за повече информация по проблема с ГМО. За съм да има обществена дискусия, да се предоставят факти, да се даде думата и на производителите на ГМО. Чак тогава бих могъл да се определя дали съм за или против. Това, че някой, за да усвои някакви пари, ми пуска по най скъпоструващите телевизии един домат, който ходи и говори и си мисли, че хем ще ме сплаши, хем от подобна кампания ще си подържа високия жизнен стандарт, не ме устройва. Не съм готов да отрека правото на науката да се развива по презумпция. Цялата работа ми прилича на комунизъм – така стоят нещата и това е положението. Струва ми се, че производителите на ГМО имат нужда от малко по-добър пи ар. Не знам защо мълчат.

0
+
0

!
» отговор

08/02/2010

Аз съм за повече информация. Тогава бих могъл да кажа дали съм за или против ГМО. Засега мога да кажа само, че определено съм против някой хрантутник да ми пуска реклами по най-скъпоструващите телевизии с говорещ домат и да си мисли, че хем ще ме впечатли, хем си гарантира високия стандарт на живот. Не бих отрекъл правото на науката да се развива по презумпция. Бих искал да чуя и другата страна – производителите на ГМО.

0
+
0

!
» отговор

Страто08/02/2010

Като гледам активността май на българина много не му пука за ГМО. 153 гласа за три дни. Слаба работа. Дано народа се постресне и разбере за какво иде реч. Иначе ще им сърбаме ГМ – попарата. Не че сега не похапваме. То дето се вика ние изгоряхме , ми поне да оставим на децата си и на внуците чиста природа. Този дето е взел парите да пробутва келяви закони и непроверени неща трябва да си плати сега, защото после ще бъде късно. Ние ще сме „изручали жабетата“, а онея с пачките може да отидат и на марс ако искат и да се скрият където им харесва. За това скромно предлагам на всички които сме все още с ума си, да обясним на тези около нас защо и какви опасности има за нас децата ни и т. н. и да се вдигне достатъчно шум. Сега се шуми, но не достатъчно и като се появи някой „властови фактор“ с мазна физиономия и оше по мазни приказки, много хора които не са наясно си казват“Айде бе голяма работа. Тези щом го казват значи е така“. Властта лъже и го прави на всяка крачка, защото ако ни

0
+
0

!
» отговор

Страто08/02/2010

Властта лъже и го прави на всяка крачка, защото ако ни казваха истината много хора щяха да висят по дърветата а не да се развяват из властта. Всичко е навързано още на експертно ниво по министерства и агенции и фактически средния ешалон чиновници управляват. Политиците в много случаи хабер си нямат за какво иде дума и приемат като чиста монета мненията на „експертите“. За това повечко активност. Обществото трябва да се стресне и да заеме по активна позиция. „Глас народен глас божи“

0
+
0

!
» отговор

Страто08/02/2010

Властта лъже и го прави на всяка крачка, защото ако ни казваха истината много хора щяха да висят по дърветата а не да се развяват из властта. Всичко е навързано още на експертно ниво по министерства и агенции и фактически средния ешалон чиновници управляват. Политиците в много случаи хабер си нямат за какво иде дума и приемат като чиста монета мненията на „експертите“. За това повечко активност. Обществото трябва да се стресне и да заеме по активна позиция. „Глас народен глас божи“

0
+
0

!
» отговор

Жорко08/02/2010

Категорично ПРОТИВ!

0
+
0

!
» отговор

martin09/02/2010

Bojko, opomni se ! Nikoga poweche niama da glasuwame za tebe !!!. . . . NIKOGA!. . . .

0
+
0

!
» отговор

mimo09/02/2010

tvardo protiv GMO, GERB AKO PRIME TOZI ZAKON-RABOTI PROTIV NARODA KAKTO VSICKI DOSEGA. NQMAME NUJDA OT ANTI NARODNO PRAVITELSTVO, STIGA S LAJITE G-N. BORISOV

0
+
0

!
» отговор

Даниел09/02/2010

Категорично против!

0
+
0

!
» отговор

Поли09/02/2010

Категорично против ! За да не се чудят нашите деца след време как да лекуват своите деца !

0
+
0

!
» отговор

Да погледнем и от друга гледна11/02/2010

Всички опити да се представи проблема ГМО като екологичен и здравен служат да се насочи общественото мнение в погрешна посока. ГМО застрашават суверенитета на държавата. 1. Твърде вероятно е голяма част от традиционните ни сортове вече да са замърсени с ГМО. 2. ГМО се защитават с патент. 3. За патент се плаща. Няма не искам. Закона си е чисто лобистки и ще пусне Монсонтовците в България. Тогава ще стане интересно – ще гледаме по новините как се изкоренява царевица с нарушени авторски права. . .

0
+
0

!
» отговор

против цялата свинщина11/02/2010

Не вярвайте на политиците! В европейската преса лъсна договорките на Барозо с големите американски концрни произвеждащи ГМО. Играят милиарди. За такива пари всеки се продава. Не слушайте приказките на бат, Бойко, че ще приемем закон ама няма да го изпълняваме. Геноцид тотален. Сега са ГМО, вчера беше здравната „реформа“, , данъчната политика и така бавно умираме. Тези с милиардите и милионите -шепа мародери ни управляват под маската на Европеада.

0
+
0

!
» отговор

avatardi11/02/2010

Категорично против!

0
+
0

!
» отговор

Против11/02/2010

Каква е тази анкета? Въпрос: „За или против ГМО“ и отговори „Да“ и „Не“. Отговорите следва да се „За“ и „Против“.

0
+
0

!
» отговор

nikolova11/02/2010

kategori4no protiv1mislq, 4e na na taka zadadenia vapros v anketata ne se otgovarq s da i ne, a sas za ili protiv. taka, 4e ne znam kokko e vqrno izsledvaneto na ob6testvenoto mnenie.

0
+
0

!
» отговор

Georgi11/02/2010

Твърдо против. На клетъчно ниво ще има проникване в човешкия организъм. Да не говорим, че не може да ги ограничат в конкретни територии поради пренасянето с вятъра, птичите и човешките и животински екскременти. Дори в далечни страни да се започне с времето ще достигне и до България. Стига са си правили експерименти с нас българите. Категорично съм за това да се забранят в целия свят и да се изгради стройна структура за следене, че се спазва забраната. В противен случай едни ще направят грозно много пари от тези неща, а после от данъците на всички хора по света ще трябва да се разходват незнайно колко хиляди милиарди за да се опита да се коригират последиците от тях – след не повече от десетина годинки. Това е като с тютюнопушенето/бивш активен пушач съм, спрял цигирати преди осем години/ – производителите на цигари/не отглеждащите тютюн/ правеха и продължават да правят пари, а данъкоплатците плащаме за лечението на последствията от тютюнопушенето. Но тук с ГМО ще е за съжаление още по-жестоко.

0
+
0

!
» отговор

Aнгелова11/02/2010

За кого има значение нашето мнение и реакция и какво можем да променим?

0
+
0

!
» отговор

Станислав Стамов11/02/2010

Против. Това е намеса в Божиите работи. Това е даване на предимство на едни видове над други, което нарушава природното равновесие. България не е пустиня и опити тук не трябва да се правят. Експериментите се вършат само там, където няма природа-на изолирано място.

0
+
0

!
» отговор

Атанас Василев12/02/2010

1. Не на ГМО! 2. Ето една важна тема за обсъждане чрез референдум! 3. Нека правителството да покаже документа с който ЕС ни притиска да приемем ГМО или това твърдение е само оправдание! Може би ЕС настоява да приемем закон, който е хармонизиран с директивата, но дали той забранява или разрешава ГМО е наше вътрешно решение!

0
+
0

!
» отговор

dani12/02/2010

абсолютно и твърдо ПРОТИВ ГМО!!!

0
+
0

!
» отговор

Бат Вал12/02/2010

ГМО-Да, но в САЩ.

0
+
0

!
» отговор

GG12/02/2010

Ние си имаме природа, традиции и умение, да се изхранваме и без американските изгъзици.

0
+
0

!
» отговор

GMO13/02/2010

Нека тези от които зависи дали да има ГМО си помислят дали искат техните деца да ядат такива храни. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ .

0
+
0

!
» отговор

tsekova13/02/2010

tvardo ne

0
+
0

!
» отговор

ЧичоКоко13/02/2010

Отново масови психози и зомбиране! Куцо, кьораво и сакато хал-хабер си няма, к`во е туй ГМП, обаче е ПРОТИВ! И не се усеща, че е МАНИПУЛИРАН ! Г-да противници малък пример – молекулата на шекера от ГМ чукундур, не се различава по нищо тази получена от неГМ ! По-същич начин всички са за Белене – НО мастити академици, не само са твърдяли, но и с формули са доказвали, че Чернобил е безопасен, а той взе, че бафна! Мисленето е рядко срещан процес!

0
+
0

!
» отговор

Гражданка13/02/2010

КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ!!!

0
+
0

!
» отговор

То6е13/02/2010

Много тъпо сте направили анкетата. Като гласуват хората с „Да“, незнаят „Да“-За ГМО съм или „Да“-Против ГМО съм. Пишете на линковете за гласуване не „Да“ или „Не“ а както е във поставения въпрос „За“ или „Против“ ГМО съм. Щото хората едно си мислят а друго гласуват зареди начина по който е направена анкетата.

0
+
0

!
» отговор

То6е13/02/2010

Аз лично съм ПРОТИВ ГМО. И съм за създаването на закон който провъзгласява разпространението на ГМО в природа като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ което да се наказва сурово. Мисля, че това трябва да бъдат исканията на протестиращите.

0
+
0

!
» отговор

Petar13/02/2010

Категорично съм против Гмо.

0
+
0

!
» отговор

ганев13/02/2010

Категорично: НЕ!!!

0
+
0

!
» отговор

Ганев13/02/2010

Погрешно поставени отговори! Гламав народ, гламави журналисти. Да ви изтровят с ГМО и НЛО, с БКП и КДС! Отговорите трябва да са: ЗА или ПРОТИВ. Кретени!

0
+
0

!
» отговор

ОТДАЛЕЧЕН14/02/2010

ПРОТИВ Г М О ! Моля за яснота във въпроса към диаграмата- <против> и <за>, а се отговаря с <да> и <не>. Нека ни покажат управляващите примери в природата и какво и кога се очаква от тази намеса . И нека продължаваме с писма, анкети, въпроси , протести (доколкото участваме ).

0
+
0

!
» отговор

ekobulpak15/02/2010

За ГМО , не знам защо всички сте такива овце и си мислите че вече не ги консумирате тези неща. ГМО ги има в България и в целият свят от толкова много време. . . Сега се сетихте 🙂 Медиите го популеризираха и дай всички овце да се възмущаваме, правейки се че не знаем какво ядем!

0
+
0

!
» отговор

въпрос към редакторите17/02/2010

Интересен метод за статистика. :))) Въпросите са За или Против, а възможните отговори – Да и Не. Кое на кое отговаря? Нали не смятате после да тиражирате мнението, че 92 % от българите искат ГМО?

0
+
0

!
» отговор

me18/02/2010

КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ОТРОВАТА „ГМО“ в ПРИРОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!

0
+
0

!
» отговор

Unnamed20/02/2010

Твърдо Против !!!Да им е. . м. . . . . на тия които са измислили тази глупост, която унищожава природата. Направо се чудя какви са тези 8 % гласували За, бахти и олигофрените

0
+
0

!
» отговор