Квадратни дини от Панама се внасят в Европа

3
Добави коментар
davis
davis

 
1
2
3
4
5

(4 гласа, оценка 3.75 от 5)

Панама започва износ на квадратни дини в Европа.

От февруари тази година Панама започва да доставя в Европа квадратни дини, основните предимства, на които са удобството да се съхраняват в хладилник, заяви представителят на компанията Panama Fruit Producers, S.A. Мишел Валярино (Miguel Vallarino). Фирмата се занимава основно с износ на плодове и зеленчуци от Панама за други държави.

„През февруари, първата партида от квадратни дини ще бъде изпратена за Белгия, Великобритания, Германия и Холандия.” – казва Валярино, цитиран от мексиканските медии. Пробната партида от „екзотични плодове” трябва да определи какво ще бъде търсенето на европейския пазар.

Панама вече доставя квадратни дини в Съединените щати, където те се радват на огромно търсене, независимо от факта, че пазарната им цена достига 11 щатски долара за килограм. За пръв път квадратни дини са отгледани в Япония. Местните фермери ги произвеждат както обикновено, но когато плодовете достигнат размера на топка за тенис, ги поставят в кутии с квадратна форма. Тези кутии са дървени или стъклени. Порастващите дини приемат формата на кубове, което го прави лесни за опаковане и съхраняване в хладилник.