Шоколадови бисквити с пълнеж | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

2
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Шоколадови бисквити с пълнеж
От: Филипа Христова

Повод:

 

Прочетено: 1067
Оценка: 3.00
Препоръчано: 1

140 гр масло 
140 гр пудра захар 
2 жълтъка 
255 гр самонадигащо се брашно (или обикновено брашно с 1 бакпулвер)
30 гр какао на прах 
30 квадратчета шоколад (млечен, бял или обикновен)
мазнина за подмазване, брашно за разточване на тестото

 

В голяма плоска тавичка поставете хартия за печене и я намазнете. Разбийте маслото и захарта до получаване на кремообразна смес. Добавете жълтъка и разбийте добре. След това добавете брашното и какаото на прах и разбъркайте до получаване на меко тесто. Извадете от купата и го омесете, после го оставете в хладилника за малко.
Загрейте фурната до 190 градуса. Вйърху леко набрашнена повърхност разстелете 1/3 от тестото, размесете и разточете на  тънко. С помощта на чаша изрежете около 30 кръга тесто и ги наредете върху хартията за печене (ако искате по-големи сладки, направете по-малко кръгове с по-голям диаметър). Върху всеки кръг поставете парче шоколад. Използвайте всичкия шоколад, независимо колко много ви се струва.
Върху набрашнената повърхност разстелете останалото тесто, като размесите в него и остатъците от изрязаните кръгове. С чаша с по-голям диаметър изрежете същото количество кръгове и поставете всеки от тях върху останалите в тавата. Внимателно притиснете по периферията на кръговете, така че сладките да се запечатат и шоколадът да не изтече при пемчене.Печете 10 мин в предварително загрята фурна. Консумират се топли или студени. Като ако са топли внимавате, тъй като тогава пълнежът е течен.

 

Подходяща напитка
Мляко

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ