Първата българска е-книга

30
Добави коментар
sashi73
sashi73

Първата българска електронна книга беше представена в магазина на Плесио. „Мястото е изключително подходящо, като се има предвид, че тук се е помещавал Домът на писателите“, каза на промоцията Николай Тотов, маркетинг мениджър на Плесио.

The singles collection:1999-2009 на Богдан Русев, издадена от Сиела, идва както на традиционния хартиен носител, така и с електронния четец Turbo-X eBook. Устройството притежава дисплей по технологията E Ink, който наподобява истинска хартия и не затруднява очите при четене. Паметта на Turbo-X eBook има възможност да съхранява над 4000 книги. С едно зареждане на батерията могат да бъдат прочетени над 8000 страници, тъй като четецът консумира енергия само при смяна на страниците. Turbo-X eBook разпознава най-разпространените формати – doc, txt, pdf, drm.

The singles collection:1999-2009 представлява сборник от 24 събрани съчинения, обхващащи периода от 1999 година насам, като част от тях са на cyber тематика. „Това е първата ми книга, която излиза в два формата. Ако по този начин достигне до два пъти повече хора, ще съм много доволен“, сподели авторът Богдан Русев.

Цената на електронната книга и четеца в Плесио в момента е 499 лв., като от издателство Сиела още не са решили каква ще бъде цената без електронния четец. Очаква се обаче тя да бъде около половината от коричната цена на хартиената книга. Традиционната форма на The singles collection:1999-2009 струва 12 лева.