Анигосантус/ Кенгуруво цвете

3
Добави коментар
shimpa
shimpa

Запазено под (Градини) by Admin on 12-02-2010

Описание: Анигосантусът е с екзотични и мъхести цветове, които наподобяват лапите на кенгуру. Кенгурувото цвете има приятен розовочервен или жълтозелен нюанс. Листата също са така мъхести, както цветовете в бледорезедава тоналност. Формата им е много елегантна.

Цъфти през лятото.

Грижи: Кенгуровото цвете се чувства добре и в обикновена градинска пръст, по-добре е, обаче, почвена смеска за азалии.

Обича светлината, но не и преките слънчеви лъчи. През лятото добре ще му се отрази да го изкарате на открито (на балкона или в двора) на полусянка. През зимата съответно живее при температури около 10 С.

През лятото поливатейте обилно с филтрирана вода. През зимата намалете количествата вода като внимавате почвата около корена да не засъхне.

Тори се с течна тор през периода на вегетация на всеки две седмици. Ако е необходимо пресадете вашия анигосантус през пролетта в кисело-хумусна почвена смес.

Кенгурувото цвете е податливо на набезите на паяковидните вредители, които го атакуват обикновено през зимата. Причината за това е обикновено високата температура в помещението, затова превантивно му осигурете хладина. В случай, че те вече са факт, измийте растението под течаща вода, след което го преместете на място с подходяща температура.

Размножаване: Размножава се чрез семена или чрез връхни резници при температура на почвата около 20 С.

Източник: www.zadoma.com

   

Прочети