Цветът на съня

2
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

 Отговор на емоциите
Можем да създадем определена атмосфера за стаята и за себе си, благодарение на цветовете. Те могат да ни успокоят или да ни раздразнят, да ни вдъхновят или провокират. Ето защо за малко трябва да седнете в стаята, преди да започнете да я декорирате с цветове. 

Насладете се на тишината и спокойствието и си представете какво ще правите в стаята, каква ще бъде атмосферата и в зависимост от това изберете определен нюанс. Обърнете специално внимание на спалнята, защото те са наистина са място за отмора и лична релаксация.
Черно & бяло
Това вероятно са най-популярните цветове. Черното се отличава, а някога е и защитен цвят за тийнейджърите. Това определено кара стаята да изглежда по-малка и може да действа депресиращо, защото отнема светлината. Бялото има обратния ефект. То прави стаята да изглежда по-голяма и я осветява. За някой хора дори прекалено, ето защо те не могат да си починат и да се отпуснат на подобно място.
Синьо & зелено
И двата цвята са успокояващи, защото ни напомнят за природата; зелено – растения, синьо – небе, вода. Повечето хора ги усещат като цветове на успокоението, което им помага да се освободят от напрежението на ежедневието. Ето защо не е чудно, че често ги откриваме в спалните на възрастните. 
Някои нюанси на синьото може да изглеждат прекалено студени, така че внимавайте да не доминират в стаята.
Червено & жълто
И двата цвята са темпераментни и активни. Те са подходящи за стаи, където прекарваме активната част от деня. Рядко ги срещаме в спалнята, защото не са подходящи за почивка. Разбира се, някога може да комбинирате цветовете подходящо, защото малко емоции са добре дошли в спалнята. Например завивката на леглото може да бъде в слънчеви цветове, пижамите може да бъдат червени…
Светло и тъмно лилаво
Цвета на лавандулата, ще ви успокои и същевременно ви отвежда в света на въображението. Подходящи са за всеки сезон и особено за по-топлите дни. Може да добавите лек аромат на лавандула и ще спите все едно сте върху легло от цветя.
Оранжево и кафяво
С тях ще добавите леки етно нотки и енергия, която обикновено ни липсва. Топлите цветове определено стоплят тялото. Препоръчваме го особено, когато спалнята ви е студена или ако искате да внесете повече динамика и въодушевление.
Сиво и тюркоазено
Те ще ви помогнат да се успокоите и да се отпуснете. Сивото, като напълно лишен от агресия цвят, ще ви освободи от тежките мисли и ще ви потопи в спокоен сън, а тюркоазеното синьо ще направи съня ви приятен и естествен, напомняйки ви за морето, реките и небето.

 Всичко, от което имате нужда, е малко вдъхновение и вече може да съчетавате различни цветове според вкуса ви.