Аз ще те направя богат! | Калифорникейшън!Аз ще те направя богат! | Калифорникейшън!

11
Добави коментар
ajaxus
ajaxus

“Готови ли сте да станете богати?” – пита Пол Маккена от едноименната си книга. Тази книга ми беше препоръчана от моят шеф Никалъс с думите, че е задължително четиво. Аз(по български скептик) погледнах изподвежди “Тоя на мен ли ще обяснява как се правят пари?”. Част от народопсихологията на българите е да сме скептици. Трудно се обяснява на хора свикнали да са бедни как да станат богати. С тази трудоемка задача се залава Пол Маккена, който през последните две години се среща с различни магнати и търси отговори и подобност в начина им на мислене. В книгата му се четат примери от срещите му със сър Ричард Брансън(Върджин Груп) и редица други.

Интересното е да се разбере как мислят богатите. Как в една и съща ситуация хората с бедняшко мислене действат по един начин, докато хората с богаташко мислене действат по коренно различен начин. Примерите които дава Маккена са доста и са красноречиви.

Например в началното училище когато учиш първите уроци по математика ти смяташ колко са 2 ябълки плюс още 2 ябълки. Докато децата в частните и скъпи училища са подготвяни още от ранна възраст за предприемачество и същият този урок по математика го взимат: “Аз имам 2 фабрики, като прибавя още 2 ще имам 4 фабрики”.

Това е един от малкото примери от книгата която показва как се формира богаташкото мислене.

Препоръчвам я на всеки който е решил да не мрънка и да вземе съдбата си в свой ръце! Книгата определено е надъхваща и не те оставя да бездействаш!

Categories: Книги |
Tags: Аз ще те направя богат, Пол Маккена |
Permalink