Екзотични цветя

3
Добави коментар
maritime
maritime

Екзотични гости в свои води

Лотос в комбинация с Папирусов храст и тропическа морска роза. Различни видове морски рози, цъфтящи в синьо-лилавата гама. Водният мак има цветчета, които са с доста къс живот, след които обаче се появяват нови и нови. Водни зюмбюли, чиито цветове образуват цели балони.

Дълбоката спокойна вода може с малко повече желание и познания, разбира се, да се превърне в чудесен дом за различни екзотични растения. Най-често красивите растения виреят в тропиците. Там климатът е много по-различен от нашия. Ние можем да си позволим отглеждането им само през лятото. Ако полагаме необходимите грижи и внимание, скоро те ще ни дарят с прекрасни форми и цветове. Най-подходящото място за отглеждане на такъв вид цветя е най-топлата и светла част от декоративното ви езеро.

Към възможните за отглеждане при нашия климат растения спадат: Морските рози Nymphaea x deubenyana и Nymphaea dtellata, както и хибридите й, към които спадат плаващите растения както Вълшебен мъх (Azolia Caroliniana) и Водната салата (Pistia Strateotis). Ако се разсажда в контейнери, екзотичните растения могат да се извадят внимателно от езерото, щом наближи студената есен. За да издържат през зимата, трябва да се отглеждат при температури от 10 до 15 градуса. Морските рози се развиват от луковици, така че спокойно можете да ги заровите в пясъка и да ги държите на тъмно.