Планиране на малката кухня

3
Добави коментар
Domabg
Domabg

Определено, ако разполагате с малко пространство в кухнята, няма да сте в състояние да се възползвате от всички възможни и модерни екстри, но пък можете да превърнете кухненското пространство в ергономично и атрактивно място, ако се вземат в предвид отговорите на някои важни въпроса:

1.Кои са основните ви нужди в кухнята? Какви са вашите минимални потребности кухнята?

Нужно е да се обособят няколко основни зони: зона за готвенте – готварска печка, зона за миене – мивка, зона за подготовка и обработка на храната, зона за съхранение – хладилник и кухненски шкафове съхранение на продуктите.
Определете минималните им размери, в рамките на които можете да работите, съобразно възможностите на пространството.

2.Готови кухненски модули или кухня по поръчка

Готовите кухненски модули не са за предпочитане ако не разполагате с голямо кухненско пространство. Изработката на кухня по поръчка, ви дава възможността да използвате и най малкото простраство ефективно. В случаят, можем да ви насочим към някой производители на кухни и кухненско обзавеждане, които биха могли да отговорят на вашите изисквания.

Перфект Мебел мебелите по поръчка на промоционални цени.

3.Уреди които спестяват пространство

Потърсете уреди, които се предлагат в малки размери, подхождащи на вашата кухня. Някои вградени уреди, се предлагат в малки компактни размери, като в никакъв случай не може да се твърди, че не са удобни за използване или не са модерни. Новите модели на вградени уреди, са компактни, достатъчно ефективни, а и наистина с дизайн, който ги превръща в един красив аксесоар.

4.Леко преустройство. Можете ли да да възползвате от прилежащи пространства.?

Може ли да комбинирате вашата кухня с съседната стая, за да оформите едно многофункционално решение: готвене, трапезария, стая в която сте през цялото време със семейството си? Може би ще може да отвори една стена, или полу-стена, между кухнята и съседната стая за подобряване на потока и увеличаване на чувството за пространство.

5.Дизайнът е важен

Внимателният избор на дизайн може да промени цялостни облик на кухнята и да отвори малката кухня визуално. Една от модерните и наистина нови тенденции е изработванет на кухненските шкафове и обзавеждане в бяло със стъклени врати, така че да се създава илюзия за пространствен ефект.

6. Ето и някои от нашите предложения от който може да се възползвате, ако търсите идеи за кухненското обзавеждане: