Зелени митове: спестете с домашни соларни системи

7
Добави коментар
olaf
olaf

Автор Зеленият сайт GreenJotter

– February, 21st 2010

Дали първото нещо, което можем да направим, за да спестим от енергия, е действително да оборудваме къщата си с фотоволтаични (соларни) панели?

Соларните системи, дори и онези, които са субсидирани, са доста скъпи за инстралиране в еднофамилна къща. Всяко домакинство в САЩ губи годишно средно по 350$ за подгряване или охлаждане на въздуха в дома, който така или иначе излиза навън. Така че, за повечето домакинства, първото, което могат да направят е да намалят тези разходи. Това съветва Брус Харли, автор на книгата Cut Your Energy Bills Now.

Това означава по-оптимално разпределение на обитаемото пространство, подобряване на изолацията, преминаване на енергоспестяващо осветление, изключване на паразитните уреди и промяна на поведението свързано с ежедневните ни навици. След тези промени със сигурност ще забележите промяна в сметката си. Ако тогава все пак решите, че желанието ви да преминете на соларни източници на енергия се е запазило, то опитайте първо с някоя малка система, която няма да ви струва твърде скъпо. Например, една 4 киловатова фотоволтаична система, която е напълно достатъчна за средноголяма къща, ще ви струва около 17 000$.

Tweet