Презентация на „Мисия Лондон”

3
Добави коментар
petjor
petjor

Презентираните сцени са от:

– „Европейската конференция”, на която присъстват посланикът Варадин (Юлиан Вергов), президента (Орлин Горанов) и консула Мавродиев (Славчо Пеев). Междувременно стажантът Пунчев е отговорен речта на българския президент да бъде в Лакастър хаус в уречен час, но дали любезният румънски господин, в чийто ръце „случайно” попада словото ще я предаде на консула Мавродиев, остава изненада за зрителите. 

– „Репетицията на Боилите” – актьорът Стойко Пеев в ролята на Векил репетира с трупата си нов танц и ненадейно се появява президентшата Деворина Селянска (Ернестина Шинова), която потвърждава много важна вест. Деворина се запознава и с огненият дизайнер Калкин (Коцето Калки), на който е възложена задачата този път шоуто да бъде незабравимо, разбира се, поводът е много специален.

– “Менюто за Кралица Елизабет II” – посланикът Варадин и президентшата Деворина обсъждат ястията, които ще бъдат поднесени на специален прием в Българското посолство в Лондон. Коста Баничаров (Любо Нейков) се присъединява към срещата и предлага изненадващо добро кулинарно решение.

– „Убийството на Батьката” – нашумялата сцена с участието на Андреа в ролята на руски килър и Павел Чернев, който се превъплъщава в Батьката – той е застрелян, а Баничаров и актьорът емигрант Чаво (Георги Стайков) са поставени пред много сериозен казус.     – „Принцеса Даяна води народа” – Ана Пападопулу в ролята на студентката Катя, която участва в частен спектакъл преобразена като Даяна.

„Мисия Лондон” вече е с официална фен страница във facebook, на която ще бъде публикувана своевременна информация за филма http://www.facebook.com/MissionLondon, а на уебсайта http://www.mission-london.com предстоят много изненади.

През месец декември 2009 година стартира рекламната кампания на „Мисия Лондон” – най – очакваният български игрален филм, продукция на „СИА” ЕАД. Кампанията беше открита с първи трейлър едновременно на всички дигитални киноекрани в София и страната и е видян от рекордните 400 000 души. Специално за плакатите и външната реклама на „Мисия Лондон” беше заснета фотосесия. Гримьорът Валентин Вълов отново преобрази актьорите в героите от филма, а сесията продължи повече от 12 часа в студио Base и е дело на фотографите Симеон Леви и Драгомир Спасов.

Снимките на „Мисия Лондон” приключиха в началото на месец септември и в момента филмът е в постпродукция. Премиерата се очаква през април 2010 година.

„Мисия Лондон” е ексцентрична комедия базирана на едноименната книга на Алек Попов. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Историята е измислена и абсурдна, но части от нея са заимствани от реалния живот и това е причината в някои моменти да звучи действителна. 

Първата клапа на „Мисия Лондон” беше на 6 юли и снимките продължиха общо девет седмици до 4 септември 2009. Стартът беше в Лондон, а снимачните площадки на продукцията бяха съсредоточени в централната част на града около емблематичния мост Тауър бридж, Парламента и в администрацията на Бъкингамския дворец. На 21 юли снимачната площадка на филма се премести в България, където беше завършен.

„Мисия Лондон” е копродукция между Унгария, Македония, Швеция и Англия. Мажоритарен продуцент на филма е „СИА” ЕАД, с продуценти Димитър Митовски и Иван Дойков, с подкрепата на Изпълнителна Агенция „Национален филмов център”. Филмът е подкрепен и от Загорка, България Ер и KFC. Ставайки основен партньор на най-новия български филм, водещият бирен бранд Загорка, стартира своята дългосрочна кампания в подкрепа на киното, с която цели да предлага качествени и неповторими преживявания. 

Основен медиен партньор на „Мисия Лондон” е бТВ. 

Димитър Митовски е един от основателите на две от най-успешните български продуцентски компании „СИА” и „Камера”, заснел е над 500 реклами за най-големите рекламодатели у нас и е автор на късометражните филми „Върнете заека” и „Лошият заек”, които са номинирани в „Седмицата на критиката” на кинофестивала в Кан през 2005 и 2007 година.

Компанията “СИА” е създадена през 1993 г. и е специализирана в продуцирането и реализацията на игрални и документални филми, телевизионни продукции, рекламни и музикални видео клипове. Освен филмовата продукция в портфолиото на компанията са над 2000 рекламни клипове и най-популярните риалити предавания – Big brother, VIP brother, Стани богат, Сделка или не и др.

Премиерата на „Мисия Лондон“ в България е на 16 април 2010 г.