Канелони със спанак | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

2
Добави коментар

Канелони със спанак
От: Петя Христова

Специални:

 

Прочетено: 1057
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0

8 бр. канелони
1 с.л. зехтин
пресни мистни подправки за гарниране
Пълнеж:
25 гр. масло
300 гр. замразен спанак, нарязан на ситно
125 гр. извара
25 гр. прясно настъргано сирене пармезан
50 гр. шунка, нарязана на малки парчета
2 с.л. сладка сметана
2 леко разбити яйца
1/4 ч.л. индийъско орехче
сол, черен пипер
За соса:
25 гр. масло
25 гр. брашно
300 мл. мляко
2 дафинови листа
1 щипка индийско орехче
25 гр. прясно смляно сирене пармезан

 

За пълнежа разтопете маслото в тиган и прибавете в спанака. Задушете 2-3 минути, разбърквайки, докато се изпари цялата течност. Свалете тигана от печката. Прибавете изварата, пармезана, шунката, сметаната и яйцата, подправете с индийско орехче, сол и черен пипер, оставете настрана да изстине.
В голяма тенджера сложете вода да заври, посолете и прибавете и 1 с.л. олио. Варете канелоните 10-12 минути, докато омекнат, но запазят формата си. Изцедете и оставете настрана.
За соса разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и задушете 2 мин. Прибавете на порции млякото, разбъркайте, докато получите гладък сос. Сложете дафиновите листа и оставете да ври на ниска температура 5 мин., подправете с индийско орехче, сол и дафинов лист.
Сложете пълнежа в шприц и напъленет  с него канелоните. Покрейте дъното на форма за суфле с бял сос, подредете канелоните на слоеве един до друг и покрейте с останалия сос. Поръсете с пармезан и печете в предварително загрята фурна 40-45 мин. Поставете по 2 канелони в предварително загряти чинии и сервирейте, поръсени с мистни подправки

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ