42. Системата на Норбеков: Гинекологичен и урологичен масаж

9
Добави коментар

Преди да пристъпите към изпълнение на упражненията от курса, се запознайте подробно със системата на Мирзакарим Норбеков, с противопоказанията, а най-добре е да посетите курс под ръководството на подготвени преподаватели.

Пристъпваме към гинекологичния и урологичния масаж. Преди да пристъпим към упражнението да изясним неговото предназначение.

В нашия организъм съществува фундаментът на младостта, фундамент на творчеството, на романтиката, от който се заражда желанието за себеизява, топлото отношение между половете, интересът на човека към човек от другия пол – тоест сексуалността. Половите хормони са катализатори на имунитета, половите хормони създават комфорт в организма, мобилизират организма. След 30-годишна възраст при преобладаващата част от мъжете започва изменение на простатната жлеза, което се отразява на всички органи, в това число на сърдечно-съдовата система, а така също върху настроението. След 30-годишна възраст при жените също се забелязва промяна на здравето в този план.

С всяка следваща година организмът започва да остарява, с всяка година организмът започва да се подготвя за пълен разпад. При гинекологичния / урологичния масаж в организма се отделят полови хормони в по-голямо количество от нормалното. Те действат много интересно. Костната тъкан – която след 30-годишна възраст започва да губи здравина, приема изливането на половите хормони като сигнал, че организмът се готви за раждането на дете и започва да натрупва калций и други елементи, за да натрупа в себе си нужните строителни елементи за изграждането на скелета на детето. Това води до укрепване на костната система. Сърдечно-съдовата система също започва да се укрепва, за да обезпечи изграждането на тялото на бъдещия човек. Нервната система започва да се преустройва – укрепва, задълбочава се сънят, повишава се състоянието на психическа еластичност. Повишава се имунният статус – защитата на организма, защитата на живота на човека. Стомашно-чревната система нормализира дейността си, започва капитален ремонт.

Забелязахте ли – в крайна сметка, рекламна кампания за привличане на другия пол. Хормоните дават импулс на човека – лицето се озарява, повишават на подсъзнателните моменти, които предизвикват интерес у другия пол. Хормоните на живота, хормоните на младостта ще създаваме чрез това упражнение.

Да разгледаме хроничния простатит при мъжете и по-високата уязвимост на половите органи на жените към инфекции и някои други чести заболявания, като ендометриоза, кистозни образувания, пролапс на половите органи с възрастта, доброкачествените образувания. Лечение на всички тези болести чрез гинекологичния/урологичния масаж се наблюдава при много голям процент от случаите. С това упражнение ние създаваме енергичност, бодрост, жизнерадост, желание за полет. Успех!

Гинекологичен безконтактен автомасаж

Това е скъпоценен подарък за жените, и то най-вече за тези, които са се обезверили, че някога ще постигнат щастие в интимния си живот. Когато се заговори за тази (необходима впрочем за всяка жена) процедура, много представителки на прекрасния пол реагират приблизително така:
• за мен вече е късно, това е за младите;
• последна грижа – за мен е важно да се преборя с другите болести;
• самотна съм и така ще се чувствам още по-зле;
• нямам никакви гинекологични проблеми, за какво ми е този масаж.

Какво се крие зад тези реакции? Пасивност и мързел. Преди началото на упражненията да повторим една мъдра мисъл: колкото по-естествено е лечебното средство, толкова е по-ефективно. Към тези средства спадат всички видове контактни масажи, включително и гинекологичният, приложен в Европа преди повече от 100 години. Той е разработен през 1861 година от доктор Туре Бранд, който обаче не е акушер-гинеколог и няма голямо влияние сред практикуващите в тази област медици, затова масажът му успява да се наложи едва след години. Контактният гинекологичен масаж има целебно въздействие не само върху матката и половите органи, но и върху целия женски организъм, повлиява благотворно и психиката на пациентката. Ала в наше време той не се прилага твърде много в клиничната практика и ето защо. Положителните страни на масажа са очевидни, но съществуват голям брой женски заболявания, при които масажът е неприложим, защото може да усили болестните процеси. Освен това самата процедура на масажа е много сложна, прави се (непременно на гинекологичен стол) от специално обучен лекар.

Гинекологичният медитативен автомасаж може да се използва успешно практически при всички споменати женски заболявания и е особено ефективен именно там, където е противопоказан контактният (директен) масаж. Безконтактният масаж не се препоръчва само при бременност, а също в случаите, посочени в общите положения на методиката Извън тези случаи масажът се препоръчва на всички жени без изключение – от момента на половата зрялост до… хм… към възрастта си прибавете още 50 години. (Добавете и още 25, ако ви се стори малко.) Единствена пречка за използването му е аномалия, която почти не се среща, а именно пълно (т.е. абсолютно) нежелание на жената да живее, да обича и да се харесва. За щастие това явление почти не съществува.

Безконтактният гинекологичен масаж има много предимства в сравнение с контактния.
а) напълно се излекуват гинекологични заболявания от рода на кисти, миоми и много други, които официалната медицина само наблюдава или оперира – изцелението в никакъв случай не е рядкост, а е обичайно явление, документирано с много свидетелства;
б) интимните и вътрешносемейните отношения се подобряват, тъй като се усилва сексуалността на жената, тя придобива увереност и душевно равновесие;
в) в женския организъм се активизират общолечителните процеси, изчезват много заболявания, които не изглеждат свързани с гинекологичните проблеми (това се отнася най-вече за разширените вени), наблюдава се подобряване на зрението, на слуха, стабилизира се дейността на стомашно-чревния тракт – тоест всичко, което се случва, може да се нарече мощно подмладяване на организма, възстановяване на биологичната младост;
г) доста бързо и значително се подобрява формата на бюста (увисналите гърди се стягат, малките наедряват);
д) нормализира се телесната маса.

Всичките ви полови органи (всеки от тях!) се масажират активно вътрешно, в тях се включват изключително мощни механизми за саморегулация. Гинекологичният автомасаж освен решаването на набелязаната задача има индиректно въздействие върху целия организъм, а директно – върху органите в малкия таз (пикочен мехур, дебело черво, право черво). Освен това масажът укрепва съдовете (а те тук са много) и “раздвижва” тъканите на нервните снопчета.

За такъв вид въздействие върху половите органи за първи път се споменава в древните източни трактати. На медитативен автомасаж са се обучавали момичета, подготвяни за омъжване; зрелите жени са го използвали най-вече за тренировка на влагалищните мускули. Тонусът на мускулите на влагалището се повишава, то се стеснява, така мъжът усеща по-голяма наслада. Тези жени са се търсели много повече от останалите, откупът за обучени момичета е бил десетократно по-голям.

Как се прави масажът?

Масажът се прави в състояние на медитация. Можете да седите, но по-добре да лежите, да сте отпуснати, със затворени очи, леко свили крака в коленете. Изхвърляме в кошчето всички мисли освен една: аз съм млада, привлекателна, съблазнителна, неповторима… Аз съм върхът, всички мъже в света ме желаят и скоро ще ме желаят още по-неудържимо. Тук е много важно да се настроим на еротична вълна, да си създадем състояние на сексуална възбуда.

Не се смущавайте, включете фантазиите, спомнете си някой сладък миг, представете си го пълнокръвно и подробно. Помъчете се мислено да премахнете всякакви задръжки. За вас е важно чрез чувствения образ да получите чувствен отклик на тялото. Защо? За да може организмът ви да включи механизма за съкращения на матката.

Малко физиология. Контракциите на матката са неволеви, т.е. не се влияят от желанията ни и стават от само себе си. Мускулите й са подобни на мускулните влакна на червата или на кръвоносните съдове. Човек не може да накара лицето си да не се изчервява или червата си да не къркорят, те сами са си господари по тези въпроси. Контракциите на матката също не зависят от волята ни. Матката контрактира при полов акт по време на оргазма (8-12 пъти). Това са силни, мощни съкращения, провокирани от наличието на активен дразнител. Гинекологичният автотренинг има задачата безконтактно “да навие” матката да се съкращава стотици пъти (по-слабо, отколкото при оргазма, но в състояние, което е много близко до него).

Необходимо напомняне. Отнасяйте се с любов и уважение към половите си органи. В добре организираното стопанство, каквото е организмът ви, не може да има фаворити и парии. Всички органи са еднакво ценни и важни за нас. Безконтактният масаж на матката е най-обикновена тренировка, която влиза в обучението по настоящата методика. Той не бива да се изпълнява как да е или да не се изпълнява. Няма нищо срамно, нищо гадно, нищо неприлично да се отнасяме към половите си органи с почитание, да се грижим нежно и всеотдайно за тях. Срамно е да не се вслушваме в нуждите им, срамно е да не задоволяваме насъщните им желания, срамно е изобщо да не знаем какво имаме там вътре под пъпа. Срамно и твърде опасно.

Основно упражнение

Преди да започнете, вземете дневника и впишете в него изходните си данни: гръдна обиколка, състояние на половите органи и най-вече – преценете сексуалността си. След няколко дни го направете пак, сравнете резултата с изходните данни. Не забравяйте корема – цвят, еластичност, общо състояние.

И така, започваме. Настройваме се за приятна работа – настройваме съзнанието на еротична вълна. Очите са затворени, позата е удобна – седим или лежим (по-добре да лежим). Събираме топлина (Т) в областта на пикочния мехур (матката се намира между пикочния мехур и правото черво – пикочният мехур е отпред, а правото черво е отзад), а също и в областта на кръста (там има много нервни центрове, които “отговарят” за състоянието на матката и за другите органи в малкия таз). Правим го около 30 секунди. Стараем се по-ясно да почувстваме топлината (тя е много приятна, целебна, добре загрява). Задържаме усещането 30-60 секунди, увеличаваме, усилваме максимално, без да пестим усилия, после добавяме тръпнене, бодежи (Б). Усещането Т+Б ни е приятно, мъчим се да го усетим още по-силно… то е много приятно… едновременно разпалваме у себе си копнежа, възбудата, тя сякаш поддържа усещането Т+Б. усилва го и се слива с него… още 30-60 секунди… после трябва да настъпи момент,- когато се появява приятно схващане в областта на пикочния мехур (нещо като съвсем леко трептене – вибрация + схващане)… Това е именно моментът, от който започват (това искате, за това копнеете) контракциите на матката… и те започват – от само себе си – и продължават, продължават… вие копнеете за тях, не ги оставяте да отшумят… В момента на схващането и леката вибрация можете да си помогнете и един вид да “включите” матката с помощта на няколко стягания на коремните мускули и мускулите на слабините – и ето, матката се задейства. Ако отначало няколко спомагателни свивания са ви недостатъчни, можете да добавите още Т (може би дълбинните области в слабините и пикочният мехур не са загрели достатъчно). Мислено насочваме всяко издишване към областта на матката, едновременно свиваме и отпускаме мускулите в слабините (съвсем ниско в корема) в нужния ни ритъм.

Най-важното – не се вълнувайте и не бързайте. Матката се включва много лесно, ако:
• нивото на Т е доведено до нужната “кондиция”;
• избран е правилен ритъм на контракции на мускулите на слабините и на коремната преса:
• отстранено е всичко, което може да пречи. Помнете: изключено е да не се получи. Дори след радикална операция е необходимо да се прави такъв масаж с волево свиване на мускулите на слабините и на коремната преса.

За да набележим правилния ритъм за контракции на матката, можем да броим наум от 1 до 10.

Работим до поява на чувство за лека приятна умора. Не повече от 500-600 контракции дневно и не повече от веднъж за денонощие. Това е по време на курсовата програма (10 учебни дни). По-нататък тренираме половите органи не по-често от 3-5 дни седмично до пълното излекуване, после правим масажа при необходимост (ще я усещате). Но винаги работим само до усещане на лека умора (не повече от 500-600 контракции за едно упражнение).

Около половината контракции правим с усещане Т, другата половина (без пауза) – с усещане С, завършваме винаги със С. След спиране на пулсирането непременно събираме С в областта на пикочния мехур (особено при миоми) и задържаме около 1-1,5 минути. Всъщност това е, което трябва да знаете за техниката медитативен автомасаж на матката.

Можете да си помогнете, овладявайки допълнителните упражнения за укрепване мускулите на слабините, на бедрата и на корема. Те са три.

1. Лесно е за изпълнение (може да се прави по всяко време и навсякъде). Първо определете нужния мускул. Пикаете клекнали и с волево усилие прекъсвате уринирането. Запомняте мускула, който се свива.

Научете се да свивате този мускул с волево усилие. Започнете с бавни контракции: свиване (З секунди) – отпускане (още 3). Отначало ще ви е малко трудно, после ще става по-лесно, тъй като мускулът ще укрепне. Старайте се междувременно да не стягате коремния мускул. Упражнявайте се до чувство на лека мускулна умора.

Ускорявайте ритъма на контракциите, ускорявайте ги до постигане на чувство за “трептене”. Ще ви потрябват не повече от 2-3 дни.

Дълго и устойчиво съкращаване на мускула (сякаш се опитвате да всмучете някакъв предмет във влагалището). Фиксирайте мускула в “стегнат” вид в продължение на около 3 секунди. Можете да тренирате мускула няколко пъти дневно (2-3 пъти) по около 2 минути.

2. Насочено е към повишаване тонуса на привеждащите мускули на бедрата, което също значително повишава чувствеността на жената.

Когато никой не ви гледа вкъщи, ходете (боса или със стегнати пантофки), като с петата на единия крак стъпвате плътно пред пръстите на другия. При това ходилата трябва леко да се “преплитат” съвсем близо едно пред друго

З. Насочено е за укрепване мускулите на корема и на слабините (това е може би най-трудното упражнение, бъдете предпазливи!).

Легнали на постелка на пода (или на твърда равна повърхност), вдигаме краката, опънати нагоре, после с помощта на ръцете се опитваме да надигнем таза под ъгъл 45 градуса към пода. Краката остават прави. Първо задържаме тялото в тази поза няколко секунди, после постепенно стигаме до 1 минута. Това упражнение може да се прави 2-3 пъти дневно, но не повече.В това положение може да се остане до 3 минути, но не повече.

Внимание! Автомасажът да не се прави при силни кръвотечения по време на менструалните цикли. Ако неразположението ви се изостри (имате кръвотечения, усилват се или се появяват болки), отнесете се спокойно. Това е много добър белег: значи е започнало лечението ви, организмът ви е в процес на преустройство – и болестта за последно “надава вой”. Изострянето отшумява за ден-два. И последно. Нито за миг не се съмнявайте в успеха, вярвайте в себе си!

За формата на бюста

На редовните упражнения много от курсистките живо се интересуват за бюста си. По-често питат как да го уголемят. Кой знае защо, много рядко жена иска да си намали бюста.

Ще трябва пак да ви напомня, мили дами, за конструкцията на човека отговаря майката природа, тъй че не се сърдете – комуто каквото е дала. Методиката може само да помогне за подобряване на наличното (в случая с бюста – да премахне увисването, да възстанови твърдостта и т.н.). Тези процеси, ако сте усърдни с тренировките, вече активно са задвижени у вас, защото подмладяването обхваща целия организъм. Млечните жлези са част от половата система на жената, тоест медитативният гинекологичен масаж им въздейства благотворно. Съществува и обратна връзка. Например почти всички млади майки са го изпитвали: щом започнат да кърмят бебето, автоматично контрактира матката.

С две думи, тренирайте – и спокойно, организмът ви ще се справи с всичко сам. Не се съмнявайте, резултатът ще е прекрасен. Впрочем на тези, които умират за уголемяване на бюста, можем да дадем някои практически и много ефективни съвети.

За постигане на жадуваната цел трябва:

1. Да напълнеете. Преразгледайте начина си на хранене, добавете зърнени храни (каша от елда), орехи.

2. По възможност да активизирате интимния си живот, като избягвате ползването на презервативи. Спермата, която попива в лигавицата на влагалището, е много полезна за организма на жената, защото съдържа цял комплекс биологично активни вещества (витамини, простагландини, аминокиселини и много други, които са незаменими и не се продават в аптечната мрежа).

3. По време на няколко цикъла да взимате фолиева киселина (витамин В9) по едно хапче (0.02 г) два пъти дневно.

4. Да си правите директен (контактен) масаж на млечните жлези (легнали или под душа разтривате с грубо кесе гърдите в посоките). Курсистките често питат дали такива масажи са допустими при мастопатия. Да. Впрочем при мастопатия можете да обработвате запушената млечна жлеза като белег. Внимание! В този случай обработката непременно започва с усещане за студ;
5) да използвате (не е задължително, но може) елементи от шиацу (японска терапия – натиск с пръсти). Натискайте последователно точките в областта на щитовидната жлеза (не повече от 3 секунди), точката в областта на продълговатия мозък, горните точки на раменете, точките между плешките (от 5 до 7 секунди). Натискът трябва да предизвика усещане, което е между приятно и болезнено. Натискът върху щитовидната жлеза трябва да е лек. Натискаме 2-3 секунди, после правим пауза. Повтаряме 5 пъти от всяка страна (отляво и отдясно, натискаме с възглавничките на палците). После цялата серия натиск (отдясно и отляво) повтаряме три пъти.

—Мирзакарим Норбеков, “Тренировка на тялото и духа”