Умните хора не изневеряват

13
Добави коментар
kamiii
kamiii

Умните хора не изневеряват

Умните мъже  рядко изневеряват на  техните съпруги, съобщава Daily Telegraph. Учени от Лондонското училище за икономика и политически науки (London School of Economics and Political Science) откри, че мъжете с високо IQ  са по-моногамни и следователно по-малко склонни към предателство. Според изследователите, тези мъже придават  по-голямо значение на сексуалната изключителност на  партньорката си.

Причини за това е , че умните мъже са верни другари, се намират в  еволюционното  развитие. Въпреки това, учените  отбелязват,че връзка между   женското  ниво на интелигентност и лоялност към партьора не може да бъде намерена. Между другото, някои терапевти смятат, че изневярата може да спомогне за семеенният  живот. За някои съпрузи афера може да се превърне в „дефибрилатор, която да заздрави връзката в семейството.“ По тяхно мнение, положителният момент на предателство е, че това е начин да отърси хората и да ги извади  от инерцията на монотонният им досегашен живот.

Да покаже, че трябва да се промени  нещо в живота един вид като протест и недоволство. Статистиката показва, че в Европа около  40% от двойките не гледат на  изневярата  като  повод за развод.В  Русия прекратяване  на връзката причинена от  семейната измяна е 50% . Между другото мъжете прощават по-трудно на половинките си.Защо е така всеки сам да си отговори. Моят съвет е :”Мъже образовайте се за да не изневерявате на съпругите си”.

 

1 2 3 4 5 6 7 напред »