Парга – моята най-нова любов

7
Добави коментар

Тръгнахме от София в 8 часа сутринта и в ранния следобед вече бяхме в Парга – един от най-хубавите курорти на Гърция. Намира се в близост до известното гръцко пристанище Игуменица, до което се стига по магистрала, бързо и удобно пътуване.

А самата Парга е едно малко заливче – тихо и невероятно красиво. Пристигаш и се пренасяш като в друга планета.

Крайбрежието е осеяно с малки островчета, а самият залив е като изрисувана човешка ръка.

Едно артистично място, в което автентичните сгради от времето на 30-40-те години на миналия век, сякаш те пренасят в филмите за Стас и Нели. Миниатюрните къщички в средиземноморски стил, с големи палми отпред, фикуси, дървета бенджамини и още много, много цветя в градините, придават чар на това място, изглеждащо като декор на филм.

И навсякъде сред тази лежерна красота цари едно спокойствие, морето е смарагдово синьо, прозрачно и топло още от ранно утро.

Всичко те кара да се чувстваш истински щастлив, сякаш си „попаднал в безвремието”, застинало в състояние на пълна хармония е тялото ти, като в медитация. Животът сякаш тече на забавен кадър.

Малки улички с малки магазинчета, а хората – ведри, усмихнати и дружелюбни.

Тук ядох най-сладката печена царевица. За пръв път опитах друг вид миди – бели, като раковини, от личната ферма на собствениците на една чудесна таверна. Приготвени бяха по божествен начин: в една голяма тенджера – сама си отваряш всяка мидичка и си я хапваш …с наслада( още усещам вкуса им в устата си)!

Въобще всичко е като току що взето от природата. Местните хора си отглеждат сами всички зеленчуци.

А и не е много скъпо – една сладка царевичка струва 2 €; 5-6 € е порция от прословутата гръцка салата; 8-10 € е порция миди.

Райско място за любителите на морската храна и деликатеси, приготвени по невероятно вкусен и естествен начин. Всички благини на цивилизацията, но като че ли си попаднал в миналия век.

И сега когато си мисля за ваканцията в Парга, се чувствам по- щастлива, дори самият спомен ме отпуска и медитира.

Парга – Топ дестинация, за първи път в България

Виж оферта за Парга