Великденска кошница заек

4
Добави коментар
artandblog
artandblog

Освен да боядисате яйцата е необходимо да помислите и къде да ги подредите и разположите. Това може да бъде красива купа, кошничка или гнездо.  Ако искате да бъдете в тон с празника направете си купа с елементи на зайче. Ето как става. Необходими материали:

ножици и макетен нож
голяма кутия от натурален сок
цветна хартия
лепило
перфоратор
панделка
пластмасови очи

Инструкции:

С ножица или макетен нож премахнете една от страните на кутията. Запазете я, за да направите от нея дръжка. С цветна хартия и лепило облепете всички страни на получената купа. Оставете да изсъхне. С перфоратор направете дупка в центъра на „гребена” на върха на кутията. Промушете панделка и завържете, както е показано на картинката, така че да се получат мустаци. След това залепете чифт пластмасови очи. От картон изрежете големи и продълговати уши.

От същата цветна хартия, с която облепихте кутията, изрежете уши, но в по-малък размер. След това с лепило закрепете върху картонените уши и оставете да изсъхне добре. Залепете готовите уши от вътрешната страна на кутията, както е показано на картинката. Използвайте останалия картон от кутията, за да изрежете тънка лента за дръжка. Залепете и нея от двете вътрешни страни на кутията. Оставете добре да изсъхне и след това подредете вътре украсените яйца. Източник: familyfun

Сподели:

tweet

Tags: ВеликденДекорацияИдеикошница заекНаправи си самот хартияУкраса