Шато Медово – рай за ценителите на виното и романтиката

3
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Шато Медово е от онези места, на които винаги бихте се върнали с усмивка. Разположен върху 9000 кв.м. площ, на 12 км западно от Слънчев Бряг и 22 км северно от Бургас новия етнографски комплекс в автентичен Български стил ще ви предложи едно незабравимо преживяване.  Завършен през 2006 той включва малка винарска изба, хотелска част, открит и закрит ресторант и уникални занаятчийски работилници. Шато Медово съчетава елементи от традиционна българска архитектура, средновековни занаяти, оригинална кухня, ексклузивни фолклорни представления и, разбира се, превъзходното българско вино. Комплекса е водоснабден с минерална изворна вода подходяща за пиене и балнеоложки процедури. 

Основното предназначение на Шато Медово е да посреща гости-ценители на виното. Винарската изба предлага дегустации на множество висококачествени вина в специално оборудвана зала. Капацитета на елитните вина е от 400,000 бутилки бели и червени вина годишно. Желаещите имат възможност да се запознаят с  целия винопроизводителен процес, да опитат от различни вина и съответно да си закупят от тях. Вината се произвеждат по стари рецепти и са носители на множество награди от национални и международни конкурси,включително и бронзов медал на Chardonnay du Monde 2007 състоял се в Бургундия,Франция.

Хотелската част в комплекса е в типичен български стил и се състои от седем двустайни апартамента и седем двуетажни къщи приемащи посетители целогодишно. Всички те са обзаведение с мебели в стар български стил, телевизор, мини бар и напълно оборудвани кухни. 

Шато Медово разполага с открит и закрит ресторант с традиционна българска кухня и завладяваща фолклорна програма. Летния амфитеатрален ресторант разполага с 4500 места, разположени на някоко нива. През лятото тук се правят тематични български нощи с народни танци и музика. Зимния салон с 50 места работи целогодишно и се грижи за изискания вкус на гостите. 

Уникалното в този комплекс е „Улицата на занаятите“.  Тази атракция за туристите ще ги запознае с оригиналните средновековни методи за производство на грънци, сребро, ножове, бакър, тъкани, дърворезби и други. Гостите могат да наблюдават  технологичния процес на различни храни като халви, локуми, кафе на пясък, бяло сладко и други имайки възможността да ги опитат на място. Работилниците работят през летния сезон от 10:00 до 21:00 часа и желаещите могат да се възползват от възможността да се обучат в старите български занаятчийски умения. Това незабравимо преживяване потапя туристите в една по-различна България и има за цел да предизвика интерес към типични български занаяти от миналото ни.