Не сме само ние

20
Добави коментар
kalin4y
kalin4y

Гей парадът в снимки

45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Полицията е отнела химикали и коктейли Молотов от шестима души, които са чакали преминаването на колоната в изоставена сграда, предаде АФП.

По време на гей парада бяха нападнати зам.-министърът Габор Сентеи, Габор Хорн (депутат от Съюзът на Свободните демократи) и Каталин Леваи (депутатка в Европейския парламент).

Благодарение на полицейската намеса политиците не бяха наранени сериозно, предаде репортер на Dnes.bg.

Ексцесиите в снимки

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи. „Това е ден на радостта, за да се искат права за народа и гражданите“, заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: „Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам“, „Спрете хомофобията“ и „Никога повече преследване“.

По публикацията работи: Видка Атанасова