Емил Кошлуков: Майката на дъщеря ми ми върти парите

10
Добави коментар
hexemexe
hexemexe

Eмил Кошлуков е роден на 26 октомври 1965 г. в Пазарджик.

През 1985 г. завършва английска гимназия в Пловдив.

През 1985 г. като войник е осъден на 6 г. за опит да предизвика бунт в казармата; излежава присъдата в старозагорския затвор.

През 1989 г. е приет за студент в СУ „Св. Кл. Охридски“, специалност английска филология. На 14 ноември 1989 г. по негова инициатива се създава първото Независимо студентско дружество.

Участва като делегат на СДС и водач на студентите на Националната кръгла маса през 1990 г. Един от популярните и активни лидери на СДС през 1990 г.

Завършва политология в Санта Барбара, Калифорния, САЩ

– Eмо, говори се, че ще се връщаш при дъщеря си Алис и майка й Наталия в Америка?
– Понякога човек като се измори от нервите и напрежението в България, му се приисква да излезе навън, в Европа или Америка, и да живее като нормален човек – да не пада колата му в дупки, по тротоара да не са залива с кал, като отиде в магазина да купи това, за което си е платил, а не неизвестен боклук, опакован като храна. Понякога, предполагам, че това е от годините, ми се ще да живея по-нормално, по-подредено и по-спокойно, но такава ни е орисията – като сме българи, да живеем тук.

– Често ли ходиш при тях?
– Гледам август, Коледа и Нова година да изкарвам с дъщеря ми и майка й в Маями. Оставам при тях известно време. Те не живеят точно в тази част, за която имаме представа от филмите, а малко по на север от лудницата – на 15 км от самия Маями Бийч.
Дъщеря ми е на 13 години вече. Кръстихме я Алис, за да избегнем драмата с бабите.

– С какво се занимава Наталия?
– Наталия е лицензиран брокер, търговец на акции на фондовата борса. Купува и продава петрол. Може би е малко срамно, но аз въобще не разбирам от това, което прави. Пълна загадка! Има 5 компютъра пред себе си на бюрото. Не ми е ясно как човек може да ги гледа едновременно, тя твърди, че ги следи всичките. Виждам едни линии, които вървят на тях, едни графики от сутрин до вечер. Голяма мистификация – само натиска едни копчета и вика: “Купувай! Продавай!” Сигурно е добър търговец, защото изкарва добри пари. Преди работеше в една компания, сега търгува от къщи, за да е по-близо до дъщеря ни. В Маями живее и сестрата на Наталия, която е архитект. Тя има син студент там, разведена е.

– Ти живееш тук, те – там. Не пречи ли на контактите ти с Алис?
– Като беше малка, Алис ме виждаше само на компютъра – Наталия й показваше на него списания, вестници, телевизия. Сигурно в нейното съзнание съм бил нещо като Том и Джери, защото ме е гледала само на екран. След това разбра, че живея в България, защото работата ми е тук и затова сме заедно по-рядко. Преди като се виждахме, си играехме, тръгвах си – приемаше го нормално. Сега вече плачем на летището…

– Идвала ли е в България?
– Преди две години идваше летата тук. Сега понеже само бабите са тук, не й е интересно. С тях няма какво много да си каже. Размотава ги както си иска. Говори и двата езика. Като малка много смешно ги смесваше. Примерно казваше: “Мамо, не мога да кийпапвам!” – “Мамо, не мога да вървя заедно с теб.” На английските думи слагаше български окончания за глагол.
Или примерно, като гледа типичните за Маями мацки, които са по прашки на мотори и се разхождат насам натам, казва:

“Лук, мами, гол задник он дъ байк!”

– “Виж, мамо, по гол задник на мотора!” Явно бабите са й казвали – недей да ходиш по гол задник и тя оттам го беше научила. Български не иска много да говори, защото Наталия и бабите й се карат на български. Научи кирилицата, но пише много смешно, много бърка. В училище се прави на експерт по България, връзва мартеници. А всъщност нищо не разбира… В последно време започна леко да се възгордява – носела в училище списания и вестници и се хвалела: “Ето, това е баща ми, той се занимава с политика.” Наскоро направиха един филм от Си Ен Ен, в който и аз участвах, тя се фукала, че ме вижда и по американска телевизия.

– Ти къде живееш в София?
– На квартира. В апартамент – стая, хол и кухня, напълно достатъчна за един човек. И когато бях в парламента, не съм ползвал безплатно тяхно жилище.

– С какво се занимаваш сега?
– Акционер съм в няколко дружества. Имам идеи за инвестиционни проекти с европейски компании, които отдавна искат да работят с мен. Като политик не съм си позволявал. Нямаше да е честно.

– С какви пари живееш?
– Получавам дивиденти от акциите ми в дружествата. Всичко е декларирано.

– Колко данъци плати миналата година?
– Платих около 6700 лв. Доходите ми от

дивиденти от акционерните дружества за миналата година са приблизително 120 000 лв.

Приятелката ми Наталия като брокер е така добра да ги инвестира правилно. Засега не иска пари като консултант. Но след някоя година ще каже: “Алооо, ти какво си мислиш?! Колко време ще работя за теб безплатно!” Шегувам се, разбира се.

– Изпращаш ли им пари в Маями?
– Плащам

училището на дъщеря ми – това е поне 7000 долара годишно.

Те живеят в апартамент. Наемът и текущите разходи осигурява Наталия. Слава Богу, се справя! Разбира се, аз не мога да плащам цените в Америка, там цените са много по-високи от тук. Ако моята квартира в София е 200 евро, то апартаментът, в който те живеят в Маями, е 1200 – 1500 долара месечно.

– Е, ти в същото време се явяваш в България един от желаните ергени…
– Чак такъв наплив не съм забелязал. Не виждам големи опашки пред къщи от девойки, които си късат ризите. Понеже от години обичам да излизам със страшно много приятели и познати от артистичните среди, ме спрягат с кого ли не. Приятел и познат съм с де що има безсмислен човек в страната. Когато си криво-ляво известен, се срещаш вечер и с други известни хора, с манекенки, модели… Бил съм близък и с певици, с актриси…

– Имал ли си нещо по така с някоя от тях или искаш да кажеш, че просто клюкарстват по твой адрес?
– Аз поне в момента не се сещам, а и да се сещам, няма да кажа. Не виждам нищо лошо в това да се познавам с красиви жени, по-добре ли е да излизам с красиви мъже?!

– А с Ивайла Бакалова какво стана?
– Близки приятели сме, даже ми беше на гости в Маями, излизаха с приятелката ми Наталия. Ивайла не можа да дойде за Нова година, ние бяхме с Диана Любенова и приятеля й Лес Уелдън, както и с Христос Христос, издателят на “Плейбой” за България. Всяка Нова година ми идват гости от България, на които домакинствам. Обикновено има много желаещи.

Валерия КАЛЧЕВА