Значението на цифрите. Числата 5 и 6!

12
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Числата са символика навсякъде в живота ни. Ето какво означават ПЕТ и ШЕСТ.

Как да изчислите вашето число. Съберете цифрите в рождената си дата по следния начин. Например, ако сте родени на 10.09.1978 г. Събирате – 1+0+0+9+1+9+7+8 = 35, 3 + 5 = 8. Вижте какво показва за вас числото 8.

Ако вашето рождено число е ПЕТ!

Символ. Меркурий и авантюризъм.
Пет са листенцата на розата; пет са чувствата; нервната енер­гия и сексуалността също се определят по пет основни показате­ли. Пентограмата е звезда на микрокосмоса. Числото 5 символизира риска, достигайки своя краен резул­тат чрез пътешествията и експеримента. В него отсъства стабил­ността, което, от една страна, може да доведе до неувереност, но от друга – това число е най-щастливото и най-предсказуемото. Числото 5 символизира новото, промяната, движението, тяс­ната връзка с природата, пътуванията. Казано с една дума – пет е символ на промяната във всички области на живота.

Хората от този тип притежават във висша степен жив и гъв­кав ум. Те във всичко проявяват инициатива, във всяко нещо са способни да открият рационалното зърно, често се опитват да из­пробват силите си в редки професии. Чужда им е затъпяващата рутина. Всичко в техните ръце кипи, те са стремителни, бързореагиращи, работни. Способни са не само да правят правилни из­води, но и изразяването на мислите за тях е от особено значение. Обладани са от жаждата за знания, което ги прави критични към околните. И макар че са находчиви, нерядко изпадат в униние от някои неудачи. Тези хора са обичани и популярни в обществото, но не се отличават с особена пестеливост. Те приличат на деца­та по своето ненаситно любопитство към всички проявления на живота. Обаятелни са и никога не губят своята ярка индивидуал­ност. Намират общ език със себеподобните си, но всъщност при­викват да живеят с останалите типове твърде задоволително.

5 обича перипетиите, промените, опитите и риска. То има пра­во, защото притежава скандален шанс. Неговата авантюристич­на природа го предразполага към големи действия и нови идеи. Това е един революционер, който живее под знака на Юпитер и на един четиримачтов кораб. 5 няма да пропусне никаква възмож­ност за пътуване. То се чувства навсякъде като у дома си и е на­дарено да учи езици. При неприятности ще предпочете винаги усложненията, дори ако са драматични, непредвидени и опасни.
Има вкус към риска. Независимо, активно и конкретно, то е ряд­ко интелигентно и предпочита да опознае нещата чрез живота, а не от книгите. Има много приятели и може да направи много за тях. Колкото до него, не се вслушва никога в съветите им, кое­то му струва много неприятности. 

ЧИСЛОТО 6

Символизирано от шестте цвята на дъгата, на баланса и хар­монията.
По правилата на сборуването 6 = 1 +2 + 3, където 1 озна­чава мъж, 2 – жена и 3 – любовен триъгълник. За жените, родени под знака на шестицата, това е синоним на майката в семейство­то, на добра стопанка с присъщите й качества – склонност към топлота, уют и трудолюбие. За мъжете шестицата означава за­вършеният от висшите сили универсален мъж. Хексаграмата е знак на макрокосмоса, звезда на магията и кабалата. 6 е символ на надеждността. Това е идеалното число, което се дели както на четното число 2, така и на нечетното 3, обеди­нявайки по този начин елементите на всяко от тях.

6 е числото на планетата на любовта и на всички видове из­куства. То символизира богата душевност и вътрешна красота, изк­лючителна нежност и топлота, болезнена чувствителност и лес­на ранимост от грубостите и ниските постъпки в живота. То е израз на изтънчения вкус към всичко прекрасно, на влечението към спорта, музиката и литературата. Символ е и на любовта, приятелството и радостта на творческата изява. Хората от този тип излъчват чувствителност, те всички (без изключение) са обичани. Тяхното очарование им помага да прео­долеят подводните рифове на живота. Тъй като всичко постигат с невероятна лекота, трябва да боравят особено внимателно с па­рите, защото в противен случай рискуват да понесат големи за­губи. По някакъв странен начин обаче те винаги имат достатъчно средства. Често влизат в брачен съюз със състоятелен партньор. Обичат всичко прекрасно и се отличават с весел нрав. Често вън­шно са много привлекателни хора, макар че това понякога ги пра­ви високомерни. Те са винаги в крак с времето, предприемчиви и общителни са, притежават артистични способности. Работят с особен успех в онези сфери, където е необходимо да се общува с хората. Родените под знака на това число са изключително спра­ведливи. Способни са чрез трудолюбието си да достигнат каква­то и да било цел, но предпочитанието им в повечето случаи е да се потопят в морето от житейски радости.