Пикантни понички Хъш Пъпис | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

2
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Пикантни понички Хъш Пъпис
От: Йоана Попова

 

Прочетено: 663
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0

300 грама фино царевично брашно или полента (царевична каша)
100 грама брашно, смесено с 1 бакпулвер
330 мл бира 
100 грама прясна или замразена сладка царевица 
4 стръка пресен лук, почистени и ситно нарязани 
120 грама прясно и ситно настъргано сирене Чедър 
сол и прясно смляно черен пипер 
1 литър слънчогледово масло 
червен пипер

 

Поставете царевично брашно и брашното с бакпулвера в купа, добавете бирата и оставете да почине за няколко минути. Добавете царевицата, нарязания лук, настърганото сирене, щипка сол и черен пипер и разбъркайте много добре с вилица или лъжица,. След като е готово тестото, в голям тиган на силен котлон (или във фритюрник) излейте олиото.
Олиото трябва да достигне 180 градуса. Ако нямате термометър, с който да проверите това, пуснете парче картоф в тигана – когато стане хрупкаво и златисто, олиото е готомо.
Вземете със супена лъжица от сместа и внимателно я пуснете в загрятото олио. Ще трябва да ги приготвяте на части, като пускате толкова, колкото се събират в тигана. Пържете по 3-4 минути, след което изваждаъте с решетъчна лъжица и ги поставяйте в съд върху кухненска хартия. Поръсете поничките със сол и червен пипер и поднесете веднага.
Историята разказва, че името на това мезе идва от годините на Голямата депресия. Тогава храната е доста оскъдна, а кучетата умирали от глад. Когато се намери малко храна, кучетата веднага се събирали около стопаните си, а те хвърляли тези малки топчета по тях, за да ги държат тихи. 

 

Подходяща напитка
Бира, розе

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ