Английски месен пай

2
Добави коментар
Gourmet
Gourmet

1.Двата вида брашно се смесват и се пресяват. Разбъркват се с 1 ч. л. сол, добавя се студеното масло и се стрива на трохи. Слагат се едното яйце и сметаната и се оформя тесто, което не се меси дълго. Увива се във фолио за свежо съхранение и се охлажда 30 мин.
2.Месото и беконът се накълцват с остър нож на ситно или се смилат с кухненския робот. Към месната смес се добавят салвията, мащерката, индийското орехче и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки.
3.Тестото се разточва на пласт с дебелина 2 -3 мм. От него се изрязват кръгове, които се поставят в дъното на намаслени топлоустойчиви купички. Месото се слага вътре в тестото, като се оставя праг от 1 см. От останалото тесто се правят капаци за купичките. Могат да се изрежат и няколко формички за украса. Изрязват се 3-4 дупчици в капаците, за да излиза парата при печенето. Внимателно се завиват ръбовете на тестото навътре. Пайовете се намазват с разбито яйце и се слагат да се пекат във фурна, загрята до 160° С за около 90 мин. Охлаждат се.
4.Докато паят се пече, се приготвя желираният бульон, като кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца се разтваря в 500 мл вряща вода. Желатинът се разбърква с 3 с. л. студена вода и след 2-3 мин. се добавя към бульона. Разбърква се, докато се разтвори, а после се охлажда напълно до полужелиране.
5.С помощта на малка фуния или каничка бульонът се налива в оставените отвори в кората на пая, за да се запълнят дупките от печенето и да се напои кората. Паят се оставя в хладилника, за да се стегне поне 1 нощ.