Начини за стимулиране на овулацията? | Моето здраве

8
Добави коментар

се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла.

Липса на овулация Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация. Има случаи, при които овулацията не настъпва всеки месец или не може да настъпи от самосебе си. Причините може да са много и различни, както хормонални смущения, така и други заболявания, ЛУФ синдром и т.н. В подобни случаи трябва да се консултирате с лекари специалисти и да намерите причината за липсата на овулация. Честа практика е, овулацията на жената да бъде стимулирана с медикаменти. Още по-честа практика е тези медикаменти да се изписват, без предварително да са направени всички необходими за установяване на проблема изследвания. Повечето стимулиращи овулацията лекарства са на основата на кломифен цитрат и могат да се приемат само няколко пъти в живота на жената. Ако стимулацията не е направена под лекарски контрол има опасност сериозно да навредите на здравето си!

Причини за липsата на овулация Преди да се пристъпи към стимулация е нужно да се определи защо не настъпва спонтанна овулация, за да може да се предвиди кое точно лечение е подходящо за конкретния случай. Назначаването на лекарства, стимулиращи овулацията, без преди това да са направени нужните изследвания и на двамата партньори и без проследяващи прегледи е недопустимо, обречено на неуспех и може да доведе след себе си тежки последици върху здравето на пациентката.

Необходими изследвания. Към стимулиране на овулацията се прибягва едва след като са Ви направени хормонални изследвания, тест за проходимост на маточните тръби и спермограма при мъжа. Трябва и да е потвърдена диагнозата „липса на овулация” с вагинални ултразвукови изследвания (фоликуметрия). Употребата на медикаменти, стимулиращи овулацията, без лекарско предписание и без лекарски контрол е абсолютно недопустимо и опасно за Вашето здраве.

Препарати за стимулиране на овулацията Представляват хормонални лекарства, които се приемат в точно определени количества и в точно определени дни от цикъла. Безразборното им приемане може да доведе до сериозни рискове и непоправими последици заплашващи здравето и живота на жената.

Наблюдение по време на стимулацията Стимулирането на овулацията не е еднократен акт, свързан с еднократно приемане на някакъв медикамент или с поставяването на някаква инжекция! По време на стимулация пациентката подлежи на редовни прегледи и манипулации през целия месечен цикъл. Лечение, което е ефективно при една пациентка, може да се окаже, абсолютно безрезултатно или много рисково при друга.Стимулирането на овулацията губи смисъл ако едновременно с това не се прави фоликуметрия, за да се измерват на фоликулите и да се даде заключение има ли резултат от проведената стимулация или не.

ЗАПОМНЕТЕ: Ако някой доктор ви каже – „Пий Клостилбегит, и ела след месец” – сменяйте го незабавно. Може да си навредите страшно много. Не пристъпяйте към стимулацията с лека ръка. Вземете всички мерки за безопасността на Вашето здраве и здравето на бъдещото Ви дете!

Никога не предприемайте стимулация на овулацията без лекарско предписание и наблюдение !!! усмихни се.ком