Mitsubishi строи мрежа за зареждане на електрически автомобили от възобновима енергия

38
Добави коментар
akafazov
akafazov

July 8, 2008

Mitsubishi Corp и Tokyo Institute of Technology анонсираха партньорство, което ще има за цел създаването на мрежа за зареждане на електрически автомобили в Япония.

За да се ограничи използването на „нечисти“ енергийни източници като ТЕЦ и АЕЦ, мрежата ще бъде изградена така че да оползотворява възобновими източници като слънчева (фотоволтаична и термална) и вятърна енергия.

Тестовата инсталация ще включва фотоволтаични панели, слънчево-термален генератор, вятърен генератор и зареждащи станции, които ще се намират в три от кампусите на Токийският институт. Електрическият автомобил (i-MiEV) ще е прототип на Мицубиши и ще се движи между станциите.

Като допълнение ще бъде построена къща със слънчеви панели със собствен зареждащ се пост, която ще симулира домът на потребителите. Системата също ще може да съхранява енергия, която ще се използва в случай че слънцето и вятърът не достигат.

Тестът ще се проведе между 1 Юли 2008 до 31 Март 2010г. като част от проект на на Токийският институт.

Източник: NextEnergyNews

Био на автора: Ангел Кафазов:Аз съм създател на GreenTech-BG. В момента живея в Свиленград и интересите ми са свързани с технологиите включително зелени/еко, софтуер/хардуер и др.
Теми: вятърна енергия, електрическа мрежа, електрически автомобил, слънчеви панели, ТЕЦ, Япония

Автор: Ангел Кафазов