НАПРАВИ ЦВЕТНИ МЪНИСТА от макарони?

4
Добави коментар
krokotak
krokotak

НАПРАВИ ЦВЕТНИ МЪНИСТА от макарони?

Преди време бях писала за това, колко е хубаво за фината моторика на  децата  да нанизват различни малки предмети. В България не съм срещала големи кутии с едри мъниста.  Ето една идея да си направите мъниста  с много големи отвори. По същия начин, може да боядисате и кус-кус и други макарони за цветни обемни апликации.

Имате нужда от: макарони (по-дебели, за да не чупят лесно), спирт, боя за яйца и найлонови пликчета, които да се затварят отгоре ( предпазват от цапане). Първо, поставете боята в пликчето, а след това изсипете малко спирт, за да се разтвори. Поставете в плика и макароните. Затворете го отгоре добре. С ръка  размачкайте плика. След това, го отворете, за да може по-бързо да се изпари спирта.

След около 20-30 минути макароните са готови за нанизване. Направете по този начин цял пакет цветни макарони и ги поставите в кутия с капак. Със сигурност, детето ви често ще се досеща за тях и само ще проявява желание да ниже.

Ето още няколко идеи  за Великден, направени с боядисан кус-кус и лепило Ц200.

Само по Великден в магазините можеш да срещнеш  в такова изобилие боя за яйца. А с нея най-лесно, бързо  и безвредно се боядисват  макарони за игра.