Братовчедът на Алчо Аделин Дермански: Акцията е чист пиар, в Ловеч няма престъпност

13
Добави коментар
gerblovech
gerblovech

Аделин Дермански е управител на “Мелиса” ООД – фирма за производство на хляб, която е основен доставчик в Ловеч. Офисът на фирмата бе обект на полицейска проверка като част от операцията срещу знакови фигури в Ловеч във вторник. Разговорът с него се проведе минути преди той да бъде задържан под стража.
————————————————————-
– Господин Дермански, изтече информация, че във фирма “Мелиса” има полицейска проверка. Какво се случва там при вас?
– Има действия, насочени срещу Алидин Алиев като физическо лице. Оттам нататък изземат документи, свързани с дейността на фирмата, с производството, годишни данъчни декларации. Документи вземат само. Аз няма от какво да се притеснявам. Дразнещото е, че се появяват 30 човека, като можеха да дойдат двама. Аз щях да им окажа съдействие, да си получат каквото поискат – никой нямаше да им откаже.
– Тогава мислиш ли да предприемеш нещо?
– Те ще си получат съдебните дела – такива неща не оставям безнаказани, защото работя само по закон. Омръзна ми от такива пиар акции. Защото това е чист пиар. Иззели са ми компютрите, на които имам информация за клиенти, контрагенти. Днес е 30-и, приключваме месеца, фактурираме на клиентите. Търсят под вола теле. Пак казвам – аз няма от какво да се притеснявам.
– Къде се намираш сега?
– На 10 км съм от Ловеч. Говорих с този, който ръководи операцията. Не е било нужно да нахлуват с автомати. Нали ти е ясно, че аз съм от малкото, които внасят ДДС в тази хазна, но как да го обясня. Бизнесът ми е напълно светъл, няма капчица нещо тъмно. Само че понеже Алчо е съдружник и те от време оно го водят, че е с криминално минало. Той обаче не е съден, не е осъждан.
– Защо, според теб, се прави тази акция?
– Защото хазната е празна и понеже в Ловеч няма престъпност. Сега, заради кризата, ще има съкращения, а няма как да отчетат дейност. А е ясно как ще приключи тази акция – няма да има резултат, защото нищо няма. В Ловеч обаче не обичат успелите хора.
– С какви средства построихте нов хлебозавод?
– Направихме го с кредити от банки. Закупихме машини по програма “Развитие на човешки ресурси” към Министерството на труда и социалната политика. Обучихме 19 души и назначихме 10 с едногодишни трудови договори по тази програма.
– Сега къде отиваш, след като не си във фирмата?
– Ами да ми гледат колата. Извикаха ме да ми проверяват колата, а изземат документи.
– Кой те информира за акцията?
– Съпругата ми. В 6 ч. сутринта са били вкъщи. Малкото ми дете е на 5 години, дъщеря ми е подготво в Езиковата гимназия и са изживели страхотен стрес. Живеем в полицейска държава.