Hawk: концепция за трайк, базиран на Honda RC51

6
Добави коментар
martined
martined

Hawk: концепция за трайк, базиран на Honda RC51

 

Hawk е творение на новозеландеца Алекс Ходж, студент от института по дизайн Отаго в Дънидийн, Нова Зеландия. Концепцията на Ходж представлява трайк, задвижван от V-образния, двуцилиндров двигател на Honda RC51, разполагащ с работен обем 999 куб. см. Агрегатът е способен на 120 к.с. мощ, които, в случая, осигуряват на Hawk 233 км/ч максимална скорост. Ексклузивният трайк е оборудван още с гигантски 19-инчови колела, като на всяко от тях има монтирани по два спирачни диска, за да укротяват бързо онова, което е заето от Honda.

 

 

Капковидната форма на шасито е изваяна от стъклопласт (фибростъкло), което държи теглото на триколесния прототип в разумни граници, а стъкленият люк, също определящ за дизайна, се отваря вертикално, за да предостави достъп до единичното място на водача. Точно едноместният характер на Hawk е най-големия му недостатък, погледнато през очите на практицизма. Стабилността от контакта на три допирни точки с повърхността предполага и малко по-голямо битово удобство, което тук не намираме, но въпреки това проектът е много привлекателен и набира все повече почитатели из уеб-пространството.

Радостното, поне за мен, е че Hawk е концептуална разработка, която въпреки модерната тенденция не залага на електричеството, а остава вярна на отвратителните неприродосъобразни двигатели с вътрешно горене, които един ден, казват, щели да ни погубят. Е, поне ще го направят със стил.  

Детайли

 Марка – Модел Hawk Година на проекта 2009 Година на влизане в производство – Двигател Honda RC51, V-образен, двуцилиндров, 999 cc