Майка изнасилена и убита с ритници пред трите си деца

24
Добави коментар
petjor
petjor

Снимка: Интернет

Безработен строител изнасилил 29-годишна майка на три деца, а после я пребил до смърт с ритници.

Зверството извършил пред хлапетата – 2-годишния Алек, 4-годишния Кристиян и по-големия му брат, на 6 г. Едното момченце е болно от церебрална парализа и трудно ходи.

Децата с часове обикаляли около агонизиращата си майка Иванка Виденова. Когато дошли социалните, казали, че майка им спи.

Иванка е открита мъртва към 11 ч на 1 април в общинско жилище в блок 40 на столичния кв. „Експериментален“, който е до жк Дружба. Социалните работници я намерили да лежи на пода, завита с одеяло. Обадили се в общината и полицията. По трупа й личали следи от побой.

В петък вечер полицаи задържали за убийството Светослав Тодоров, с когото Иванка от години живеела без брак. Двамата се скарали на 30 март. Според една от версиите Светослав се прибрал пиян, Иванка му отказала взаимност и се опитала да го изгони. Мъжът се ядосал и й се нахвърлил. Изнасилил я, после взел да я налага с юмруци и ритници. Накрая оставил Иванка да лежи и излязъл. Майката агонизирала с часове и издъхнала. По-късно се разбрало, че е била болна от туберкулоза. Светослав се върнал след запой и заспал. На сутринта разбрал, че жената е мъртва и се изнесъл.

В 4,30 ч на 31 март съседи се обадили в отдела за закрила на детето в Младост. Разказали, че семейството живее в бедност. Децата ходели голи и боси. Иванка молила комшиите за помощ и пари. Казвала, че няма какво да ядат. Светослав нямал постоянна работа. Понякога работил по строежите, не се прибирал всеки ден. Често пиел, избухвал и биел жената, посягал и на децата, разказали комшии в полицията.

В деня на убийството те чули викове от апартамента и позвънили в „Социално подпомагане“ в Младост. Оттам реагирали веднага, но през нощта никой не им отворил. На сутринта отишли отново. Познавали майката – помагали й по-рано за болното дете, докато живеела в Младост 4.

Според полицията Иванка е имала 4 деца, но едното починало.

Социалните чукали на вратата, но никой не отворил. Чували се обаче детски гласчета. Натиснали бравата и вратата се отворила. Когато попитали: „Къде е мама?“, малчуганите отвърнали: „Спи!“.

Тодоров не за първи път е в ареста, регистриран е за измами. Осъждан е закражби. (24часа)

2 от хлапетата – в приюти

Трите хлапета са настанени в различни социални домове. Още на 1 април болното момченце е откарано с Бърза помощ във Втора градска болница. Братчето му е прието в приют в “ Надежда“ , а момиченцето – в дома „Св. Иван Рилски“.

Според социалните служби децата са добре, но майка им е била болна. Родителите на Иванка живеели в с. Лозен. Навремето много помагали на дъщеря си, но тя напуснала дома им. Проблемите започнали, след като заживяла със Светослав Тодоров.

Ако бабата и дядото на децата се съгласят малчуганите да останат при тях и да ги отглеждат, социалните ще им ги върнат. Но ако откажат или заявят, че нямат възможност да ги гледат, децата ще бъдат вписани в регистъра за осиновяване. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти