Слушай Радио София он лайн от тук

59
Добави коментар
boykov.boyko
boykov.boyko

Слушай Радио София онлайн на живо, научи нещо повече за медията и остави своят коментар

Радио София е програма с обществен характер, регионална радиостанция на Българското национално радио. Програмата се излъчва експериментално за района на столичния град от 00:00 часа на 07.07.2007 година. Официалният старт на новата програма е поставен на 17 септември 2007 г. – точна на празника на столцата. Новата станция по регионалния си характер е наследник на програма „Ефир София” на Българското Радио, излъчвана за София и региона от края на 60-те години до 2000 г. от 13:00 до 14:00 ч. първоначално на 71.45 MHz, после на 69.26 MHz.

Радио София е информационно–музикално радио, насочено изцяло към ежедневието на столицата. Програмата на Радио София е разнообразна, изпълнена с информационни, дискусионни, развлекателни, образователни, музикални и документални предавания, които отговарят на многобройните потребности на съвременния столичен слушател. Програмната схема на Радио София включва сутрешен блок „София днес” – със задължителната за старта на деня богата сервизна и трафик информация, анонс за предстоящи събития от всички сфери на живота в града; предаване за съвременните тенденции в градската среда – „Чуй София!”, дискусионно предаване „Форум” с теми от политическия и социалния живот на столицата, радиошоу за споделяне на информация, наречено „Часът на инфохолиците”, предаване за клубна музика „До границите на виреене” с Ясен Петров, обзор на софийските новини, кратка емисия на английски език за гостите на София. Освен информация, която е полезна и улеснява ежедневието на столичани, Радио София запазва място и за „златните моменти” от историята – предаването „Говори София!” ще представя най-доброто от Златния фонд на БНР.

Програмата на новото Радио София предлага множественост на гледните точки, всестранност на информацията и други разнообразни позиции от социален, политически, културен, етнически и религиозен характер. В информационната политика на има приоритетно присъствие на политическа, икономическа, социална, образователна и друга информация с регионално значение. Програмата представя документалното начало и аналитичен поглед към обществено-политическия живот, икономиката, културата, образованието. С оглед програмното осигуряване на тези намерения е предвидено активното използване на възможностите на Златния фонд на БНР. В програмата намират място актуални предавания за политически събития в столицата, в контекста на работата на официалните институции, на публицистични предавания в областта на обществено-политическия живот, икономиката, гражданското общество и културните традииции на столицата, програмна линия за граждански контрол върху дейността на институциите и за евроинтеграционните процеси в България, предавания за стила, възгледите и проблемите на новата генерация.

За контакти с Радио София:

София 1040, булевард Драган Цанков 4 телефон: 02/ 963 5404 (редакция), 963 5606 и 963 5608 (ефир) e-mail: [email protected]

Сайт на радиото: http://www.radiosofia.bnr.bg/

Автор: Елвира Николова

Тагове: Radio Sofia ,
Радио София ,
Radio Sofia online ,
Радио София онлайн, online, онлайн, onlain, on lain, онлаин, андроид, слушай, на живо, radyo, onlayn