Васил Нинов и сдружението Ботев(Пд) възраждат ново начало без Ангел Стефанов

1
Добави коментар
bobolino72
bobolino72

Възраждането на „Ботев“ ще започне на чисто и без лев дългове. Юристи дали съвети на хората от 16-членния инициативен комитет как законно да бъде финтирано АД-то със собственик Димитър Христолов и натрупаните при 11-годишното му управление близо 3 млн. лв. борчове да останат за негова сметка. Номерът бил успешно приложен през 1999 г. при учредяването на ПФК „Ботев 1912 Пловдив“ АД с цел Христолов и тогавашните му съмишленици да не наследят 600 000 лв. дългове от предишни управи.

Справка в съдебните регистри показала, че сдружението ФК „Ботев“ (Пд), чийто последен президент през 1998 г. е бизнесменът Васил Нинов, още съществува на книга като юридическо лице с нестопанска цел.Нинов отдавна живее в Испания прогонен от правителството на Костов и Стоянов,а дълговете от 600 000 лв. са се стопили покрай 10-годишния срок на давност.Свиканото за идната събота извънредно общо събрание е именно на това сдружение. За „Ботев“ най-важно било да се изградят клубни структури и да се осигури финансиране. Дневният ред на събранието идната събота включва 7 точки. Под № 3 е освобождаване на досегашния президент на сдружението ФК Ботев Пд. Такъв се води бизнесменът Васко Нинов.16-те „възрожденци“ вече получили морална подкрепа от БФС, общинската и държавната власт.

Бизнесменът Ангел Стефанов заяви за „Труд“, че няма интерес към инвестиции във футбола и „Ботев“. И призова името му да не се свързва с клуба.