ОVI – 12 неща, които трябва да знаете

8
Добави коментар
dimitar_kolev
dimitar_kolev

На финландски Ovi означава врата. Но като услуга, предлагана от Nokia, прави много повече. Знаете ли, че с Ovi вие

получавате online музикален магазин, поща, безплатна навигация и online пространство, където да пазите своите файлове?

                1. Оvi е повече от магазин за приложения

Оvi Store е част от комплект услуги – имате още Ovi files, Ovi Music, Ovi Mail, Ovi Maps, Ovi Share, Ovi Calendar и Ovi Contacts.

                2. Оvi Files на вашия компютър

Чрез Ovi Files можете да синхронизирате своите файлове между компютъра си и телефона. Когато сте на път и решите да редактирате някакъв документ, той ще бъде и на компютъра ви дори да е изключен. А най-хубавото е, че Nokia ви предоставя напълно безплатно 10GB пространство месечно за качване на файлове.

                3. Ovi Files работи на няколко компютъра

Достъпът до вашите файлове не е ограничен само от един компютър. Можете да разглеждате своите файлове и чрез web-базирания интерфейс като си направите папка Anytime Files за достъп до най-важната ви информация навсякъде. Повече за Ovi Files можете да научите ТУК

                4. Оvi Musicне заменяNokia’sComeswithMusic

Nokia’sComeswithMusic е предназначен само за определени телефони. ОviMusic е вашият портал за сваляне на музика онлайн. Освен на телефона, можете да го използвате и на вашия компютър, предлагайки ви огромен каталог от музика с възможност за закупуване. Но има още – само за 10$ на месец, вие можете да слушате онлайн целият наличен каталог. Лесно е да се работи с OviMusicPlayer – само завлачете харесаната от вас песен и той ще я пусне. Показва ви и последно добавените песни. Повече за OviMusic ТУК

                5. OviMail може повече

ОviMail ви предлага всички функции на един отличен email клиент, но с някои екстри. Всичко е сигурно, защото има вградена спам и анти-вирусна защита. Няма нужда да инсталирате никакъв допълнителен софтуер, тъй като всичко, което ви е нужно е вече на самия телефон. Също така можете и да си чатите с ваши приятели. Разберете повече ТУК

                6. OviMail е наличен както за нови, така и за по-стари телефони

Всички последни модели имат преинсталиран OviMail, но ако имате по-стар телефон можете да си го изтеглите от http://mail.ovi.com.  

                7. Ovi Mail е подходящ за телефони с малки и големи дисплеи

ОviMail e направен така, че да пасва идеално на малките екрани на телефони със S40 и на по-големи като на NokiaC3 или N97.

                8. Навигацията в Ovi Maps е безплатна

Последната версия на OviMaps ви предлага безплатна walk & drive гласова навигация и други екстри в 74 страни на 46 езика. Още по-якото е, че ходейки с гласовата навигация можете спокойно да си сложите телефона в джоба и да слушате инструкциите през слушалките. Повече за OviMaps ТУК 

                 9. Приложенията от OviStore могат да се свалят както през Wi-Fi, така и през мобилната мрежа

                10. ОviStore знае къде се намирате по света

Използвайки GPS-a, OviStore знае къде се намирате в момента и ви предлага приложения, които може да са ви интересни. Например след като сте слезли от самолета, OviStore ще ви предложи приложения с локална туристическа информация, ресторанти и др. И не само – ако някой от контактите ви е бил на същото място, ще ви покаже какво той е свалил от OviStore и какво е разглеждал. Никога няма да се чувствате самотни.

                11. Приложенията от OviStore могат да се купуват чрез кредитна карта или цената им да се добавя към месечната ви сметка

За момента плащането на приложения през оператора е налично само за: Австралия, Германия, Ирландия, Италия, Русия, Сингапур, Испания и Обединеното Кралство.

                12. OviShare може да се ползва от всеки навсякъде

Всеки може да се регистрира и да почне да ползва OviShare. Влизате и разглеждате всички снимки, видеа , аудио файлове качени от вас или вашите приятели. Можете да слагате различни тагове на качените от вас файлове, за да ги намират по-лесно останалите. Дори можете да ембеднете slideshow на снимки от OviShare.