Ходене и упражнения за отслабване

1
Добави коментар
kozmo
kozmo

Отдавна е доказано, че ходенето, особено ако е с по-висока интензивност, е един от най-добрите начини за поддържане на мускулния тонус и за сваляне на излишни килограми. Ходенето може да се съчетае с подходящи упражнения и така ползата ще бъде много по-голяма за цялата мускулатура, за гръбначния стълб, не на последно място – за доброто ви самочувствие, когато изчистите мазнини от тялото си.
Когато сте решили да се разходите из парка, можете да си изберете по-усамотена и приятна за вас алея, да ускорите малко темпото на ходене, а след като загреете добре, да изиграете следния комплекс от упражнения:

Упражнение 1
И. п. – Застанете на място. Тялото е изправено, погледът напред.
Разтворете ръцете встрани: 1–3 – ходене на пръсти; 4 – направете хоризонтален мах напред с ръцете и плеснете с дланите пред тялото; 5–7 – ходене на пръсти; 8 – хоризонтален мах назад и плеснете с длани зад гърба.
При пляскането зад тялото ръцете трябва се докоснат на нивото на гърба.
< Първоначално правете маховете по-плавно. Резките движения могат да причинят травми. След време ще ускорите темпото. Започнете с по-малко повторения в първите тренировки.
Повторения: 8-12

Упражнение 2
И. п. – Стоеж, ръцете са на хълбоците.
На: 1–4 – ходене с максимално високо повдигане на коленете; 5 – стъпка с левия крак и мах с десния крак високо встрани, ръцете се изнасят също встрани; 6 – стъпка с десния крак и мах с левия встрани.
Гърбът остава изправен, погледът е напред.
Повторения: 8-12

Упражнение 3
И. п.  – Стоеж, гърбът е изправен, поглед напред.
На:1–4 – ходене с широки крачки и със силни широки махове с ръцете; на 5 – заставане в стоеж; 6 – повдигане на ръцете през страни до горе и дълбок десен наклон, 7 – заставате в стоеж; повтаряте всичко с ляв наклон.
Повторение: 8-10

Упражнение 4
И. п. – Стоеж, ръцете зад тила, гърбът добре изправен погледът е напред. На: 1–4 – ходене на пръсти; 5–7 – силно обтягане на ръцете до горе, дълбок наклон напред и трикратно пружиниране; 8 — изправяне до и.  п. 
Повторение: 8-10

Упражнение 5
И. п. – Стоеж, ръцете са на хълбоците. Гърбът – изправен.
На: 1–4 – ходене на пръсти; 5 – подскок на левия крак и мах с десния назад; 6 – противоравно. При подскоците  маховият  крак  е добре обтегнат,а тялото хубаво изправено.
Повторение: 6-8
 
Упражнение 6
И. п. – Стоеж, ръцете са разтворени встрани, гърбът изправен, погледът е напред. 
На: 1–2 – две стъпки с малки подскоци вляво;  3–4 – два високи подскока с двата  крака на място, ръцете са на хълбоците. Повтаряте с подскоци вдясно.
Повторение: 6-8

Упражнение 7
И. п. – Стоеж. 
На: 1–3 – три последователни подскока с двата крака напред, като се стремите към максимална дължина на подскоците; 4 – подскок назад, като се стремите към максимална височина.
Повторение: 6-8
Продължете разходката си, като направите няколко дихателни упражнения.