Globalization :: Комисията за досиетата разкри нови 70 агенти на ДС в структурите на МВР – списък

3
Добави коментар
viky
viky

21.04.2010 21:16 –
Комисията за досиетата разкри нови 70 агенти на ДС в структурите на МВР – списък

 РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ

КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ

НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

Р Е Ш Е Н И Е № 126/ 21.04.2010 г.

 

 

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 1, т. 14 – главният секретар, генералните директори, заместник генералните директори, главните директори, заместник главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на районните полицейски управления, началниците на отдели и началниците на сектори в Министерството на вътрешните работи. Подлежат на проверка 6219 лица. Осемдесет и едно лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.

След постановяването на решение № 125/ 14.04.2010 г. към датата на постановяване на настоящото решение Комисията е проверила 471 лица. Девет лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

 

Р Е Ш И :